Коронавирусът е взел нови де жертви от Врачанско, сочат данните

...
Коронавирусът е взел нови де жертви от Врачанско, сочат данните
Коментари Харесай

Кошмар без край! Двама мъже от Враца и Криводол изгубиха битката с COVID-19

Коронавирусът е взел нови де жертви от Врачанско, сочат данните на Регионалната здравна ревизия.
Починал е 58-годишен гражданин на регионалния център, той е умрял в локалната болница. Втората жертва е 86-годишен от Криводол, който умрял е "Първа частна МБАЛ - Враца ".
За последното денонощие са регистрирани нови 37 случаи на COVID-19 в региона.
Шест са лицата от община Борован с потвърден ковид. Всички те са поданици на с. Борован. В Тубдиспансера е приет в болница 56-годишен мъж, а на домашно лекуване са три дами, на 56 година, 44 година и на 43 година, както и двама мъже, на 28 година и на 33 година
В община Бяла Слатина са открити също шест нови случаи. 86-годишна жена от с. Бъркачево е настанена в МБАЛ – Бяла Слатина, а на домашно лекуване са три дами, на 37 година, 63 година и 69 година и двама мъже, на 38 година и 74 година от Бяла Слатина.
14 са новорегистрираните случаи от община Враца. В болнични заведения са настанени две лица от Враца - в УМБАЛ „ Софиямед " е настанен 67-годишен мъж, а в Първа частна МБАЛ – Враца е на лекуване 43-годишна жена. На домашно лекуване са 11 лица от Враца – седем дами, на възраст от 18 година до 67 година и четирима мъже, на 29 година, 20 година, 62 година и 63 година, както и 41 година мъж от с. Власатица.
Пет от новозаразените са от община Козлодуй. Касае се за трима мъже, на 59 година, 52 година и 49 година и две дами, на 62 и 55 година от града.
В община Криводол са открити на домашно лекуване 55 година мъж от Криводол и 48 година жена от с. Пудрия.
По един случай е разгласен в общините Мездра, Мизия, Оряхово и Роман. В Тубдиспансера е настанена 62-годшна жена от с. Моравица, 43-годишен мъж от Мизия и 70-годишна жена от Оряхово са на домашно лекуване, а в МБАЛ „ Христо Ботев “ – Враца е приета в болница 73 година жена от с. Кунино.
Към момента, в област Враца има 439 дейни случаи на ковид, от които в болнични заведения са настанени 76 пациенти. 227 са умрелите.

*Снимата е илюстративна
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР