Коронавирусът е взел нови 11 жертви от Врачанско, сочат данните

...
Коронавирусът е взел нови 11 жертви от Врачанско, сочат данните
Коментари Харесай

Кошмар без край! Коронавирусът уби още 11 души от Врачанско, сред новите случаи има бебета

Коронавирусът е взел нови 11 жертви от Врачанско, сочат данните на Регионалната здравна ревизия.
41-годишен мъж от Бяла Слатина е умрял в "Аджибадем Сити Клиник -Токуда " в София, негов съгражданин на 56-години е умрял в Тубдиспансера във Враца. 6-има са умряли във врачанската болница МБАЛ „ Христо Ботев “. Това са двама мъже от регионалния град на 69 и 71 години, 76-годишен мъж от Оряхово, 82-годишен от Селановци, жена на 84 години от Враца и друга на същата възраст от Баурене. 70-годишна врачанка е умряла в УМБАЛ "Света Анна " в София, мъж на 76 години от Бяла Слатина е изгубил борбата със болестта в локалната болница. Последната жертва е 80-годишна жена от село Търнак, която е издъхнала в МБАЛ "Сърце и Мозък " – Плевен.
За последното денонощие на територията на област Враца са открити нови 133 случая на рисковия вирус. Сред тях има две девойки на по една година, едното е от Мездра, а другото от Пудрия. И двете бебета се лекуват у дома, прецизират здравните управляващи. 14 лица от новозаразаните са настанени в лечебни заведения.
За всички доказани случаи са стартирани и не престават епидемиологичните изследвания за определяне и предприемане на ограничения по отношение на позитивните и контактните лица. В рамките на миналия ден са направени общо 245 нови наставления за карантина на такива лица.
Към момента дейните случаи в област Враца са 2559, от тях 2293 са на домашно лекуване, а 266 приети в болница.

*Снимката е илюстративна
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР