Коронавирусът е спусъкът, който отприщи всички проблеми, които са натрупани.

...
Коронавирусът е спусъкът, който отприщи всички проблеми, които са натрупани.
Коментари Харесай

Коронавирусът бил спусъкът, който отпушил всички проблеми

Коронавирусът е спусъкът, който отприщи всички проблеми, които са насъбрани. Такова мнение за китайския ковид изрази икономистът и някогашен заместник-председател на Комисията за финансов контрол Румен Гълъбинов пред bTV.

Според него рецесията в световната стопанска система към този момент е реалност. По думите на Гълъбинов още в първото тримесечие на 2020 година няма да е изненада, в случай че забележим, че международният стопански напредък бъде негативен. Важно е по какъв начин ще се развият нещата в идващите тримесечия и дали ще има симптом на възстановяване, подчертава икономистът.

Той уточни, че погледите са отправени към Китай, където и в здравен аспект пикът стартира да минава. Очаква се в идващото тримесечие да стартира едно постепенно и трудно възобновяване на промишлеността там, тъй като от нея зависят веригите на доставки и добавена стойност в целия свят, сподели още икономистът.

В студиото на БТВ участва и финанситът Емил Хърсев, който счита, че още от януари месец стартира да се демонстрира едно усилващо се закъснение на стопанската система заради пропадане на доставките от международния производител - Китай. Вече обаче се следи възобновяване на някои китайски доставки. Сега следим вторичната реакция - тази на финансовите пазари, добави Хърсев.

Икономистът Румен Гълъбинов чака цените на горивата да паднат най-малко с 20-30 стотинки от равнищата, които са сега, в случай че пазарът на нефт се задържи на такова ниско равнище.

" България е част от европейската стопанска система. Най-важните ни търговски сътрудници са от еврозоната. Третата по величина стопанска система е Италия, която е най-засегната, т.е. няма по какъв начин да не бъдем наранени и ние ", счита Гълъбинов.

Иначе съгласно Румен Гълъбинов ограниченията на държавното управление са разумни и навременни.

Не би трябвало да има суматоха, тъй като това се отразява с изключение на в здравословен, само че и в стопански аспект, прикани икономистът. /БТВ
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР