Коронавирусът е най-голямата тема за България и света, но ако

...
Коронавирусът е най-голямата тема за България и света, но ако
Коментари Харесай

Заради коронавируса литургиите в "Александър Невски" ще бъдат излъчвани онлайн

Коронавирусът е най-голямата тематика за България и света, само че в случай че желаете да следите елементарно какво друго си коства да знаете, четете новата графа " Новини без ковид ".

Заради епидемиологичната конюнктура в страната и въведеното изключително състояние поради ковид божествените литургии в патриаршеската катедрала " Св. Александър Невски " ще бъдат предавани онлайн в интернет, заяви Светият синод на Българската православна черква.

Първото свещенодействие, което ще бъде излъчено онлайн на страницата на Светия Синод във " Facebook ", ще бъде божествена литургия за Втората неделя на Великия пост - Св. Григорий Палама. Тя ще бъде излъчена в 9.30 ч. на следващия ден.
Онлайн във Facebook ще бъдат предавани и останалите божествени литургии в катедралния храм, в това число празничното богосложение в нощта на Възкресение Христово, споделиха пред " Дневник " от синода. В неделя, с изключение на от храма " Св. Александър Невски ", директно лъчение ще има от 8:00 ч. по Пловдивската православна телевизия и от 9:00 ч. по Българска национална телевизия 2.

Преди дни решението на църквата да не лимитира достъпа до богослужения на фона на разпространяването на ковид и изказванията, че причестяването с една лъжичка не е проблем провокираха остро неодобрение в обществените мрежи. Църквата даже беше наречена терористична организация поради думите на ловчанския митрополит Гавриил, че " при най-страшни епидемии хората са се причестявали и в никакъв случай по този метод не се е разпространявала никаква зараза и болест ".

Всичко, което би трябвало да знаете за: Коронавирусът (457)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР