Коронавирусът е най-голямата тема за България и света, но ако

...
Коронавирусът е най-голямата тема за България и света, но ако
Коментари Харесай

Социалният патронаж в София организира доставки за възрастни хора

Коронавирусът е най-голямата тематика за България и света, само че в случай че желаете да следите елементарно какво друго си коства да знаете, четете новата графа " Новини без ковид ".

Софийското общинско дружество " Социален патронаж " ще подкрепя възрастните хора, които живеят сами или имат болести, в обстановката на изключително състояние поради ковид COVID-19.

По поръчка и със средства на възрастните хора чиновници на обществения патронаж ще им доставят медикаменти, хранителни артикули и артикули от първа нужда.

" Готови сме с организацията за пазаруване и доставка до дома на храни от първа нужда и медикаменти на самотни, трудноподвижни и възрастни хора без близки ", заяви кметът на София Йорданка Фандъкова.

Заявки се одобряват всеки ден от 9 до 16 часа на телефони 028188522 и 0879 811403. Доставките ще се вършат от чиновници от обществения патронаж, а общината заяви, че при нужда ще се включат и сертифицираните доброволци. Вчера кметът Фандъкова сподели, че ще се търси и подпомагане от Българския червен кръст.

" Моля, поръчки да подават единствено хора, които действително дават отговор на критериите. Целта ни е да се погрижим за най-уязвимите наши съграждани, които в този миг не могат да разчитат на различен ", сподели Йорданка Фандъкова. Тя прикани столичани, които имат близки възрастни, които живеят сами, да им оказват помощ за пазара.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Коронавирусът (442)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР