Коронавирусът е най-голямата тема за България и света, но ако

...
Коронавирусът е най-голямата тема за България и света, но ако
Коментари Харесай

САЩ и проирански милиции отново си разменят удари в Ирак

Коронавирусът е най-голямата тематика за България и света, само че в случай че желаете да следите елементарно какво друго си коства да знаете, четете новата графа " Новини без ковид ".

Съединените щати нападнаха още веднъж групата, размяната на удари с която докара до убийството на иранския военачалник Касем Солеймани на 3 януари тази година.

Удари против хранилища за оръжия на групировката " Катаиб хезбола " в цялата страна последваха ракетна офанзива против американска база, довела до гибелта на двама бойци на Съединени американски щати и един американски. В резултат американски пълководец съобщи, че подкрепяната от Иран група - чийто водач почина дружно със Солеймани при удара - евентуално е изстреляла ракетите.

Първоначално в медиите се появиха данни за удари, нанесени по цели в Ирак и Сирия, свързани с групировките, и за починали иракски бойци (тяхната конструкция, така наречен Народни мобилизационни сили или " Хашд аш Шааби ", е интегрирана в иракските сили за сигурност, а бойци са членове на парламента). По-късно Вашингтон удостовери, че са нанесени удари с изтребители против " Катаиб хезбола ".

На прицел са били хранилища с оръжия, употребявани за офанзиви против сили на Съединени американски щати и други страни от обединението против " Ислямска страна ".

При ескалацията от последните дни специалисти позволяват, че са вероятни още офанзиви - единствено след два дни, на 15 март, идтича ултиматумът, натрапен от " Катаиб хезбола " на Съединени американски щати за овакантяване на страната.

Преди два месеца, под напън от Иран и шиитските бойци, Народното събрание в Багдад също насочи апел всички непознати бойци да изоставен, такава опция бе загатната и от тогавашния министър председател Адел Абдул Махди, само че не последваха съответни стъпки, с които Багдад да изиска евакуиране.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Новини без ковид (69)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР