Коронавирусът е най-голямата тема за България и света, но ако

...
Коронавирусът е най-голямата тема за България и света, но ако
Коментари Харесай

Висшата лига се насочва към кризисна среща заради коронавируса

Коронавирусът е най-голямата тематика за България и света, само че в случай че желаете да следите елементарно какво друго си коства да знаете, четете новата графа " Новини без ковид ".

Висшата лига на Англия ще организира спешна среща в петък, с цел да разиска бъдещи ограничения за справяне с пандемията от ковид COVID-19. За момента мачовете от шампионата през уикенда ще се играят по проект, откакто в страната няма възбрана за осъществяване на спортни събития.

Британският министър председател Борис Джонсън разгласи, че такава мярка се разисква, само че не незабавно.

Към момента от идния 30-и кръг няма да се играе единствено един мач - " Брайтън " против " Арсенал ". Съставът на " артилеристите " беше подложен под домашна карантина, откакто беше в контакт с президента на противника си от Лига Европа " Олимпиакос ".

В четвъртък вечер обаче беше обявено, че мениджърът на " Арсенал " Микел Артета е инфектиран с COVID-19. Заради позитивният резултат на 37-годишния испанец " артилеристите " затварят подготвителната си база в Колни, като ще тестват всички чиновници.

 Микел Артета.
© Reuters

Микел Артета.

Мерки бяха подхванати и от други клубове от шампионата. Бранителят на " Манчестър сити " Бенжамен Менди е под карантина, откакто негов родственик е признат в болница със признаци на ковид.

От " Лестър " оповестиха, че трима от футболистите им също са изолирани.

До момента в Европа краткотрайно бяха спрени шампионатите на Италия и Испания. Няколко мача от Лига Европа в четвъртък не се изиграха, а идният осминафинал в Шампионската лига сред " Манчестър сити " и " Реал " (Мадрид) е отсрочен.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР