Коронавирусът е най-голямата тема за България и света, но ако

...
Коронавирусът е най-голямата тема за България и света, но ако
Коментари Харесай

Гешев настоя за радикални мерки и ограничения в София

Коронавирусът е най-голямата тематика за България и света, само че в случай че желаете да следите елементарно какво друго си коства да знаете, четете новата графа " Новини без ковид ".

Главният прокурор Иван Гешев поддържа апела на софийските лекари и изиска радикални ограничения в София - достъпът до града да бъде стеснен, а на хората да бъде неразрешено да излизат от домовете си.

" Абсолютно ги поддържам. В последните дни ми се обаждат лекари от цялата страна, цялото съсловие е за радикални ограничения. Те са от компетентността на Народното събрание и Министерския съвет ", разяснява Гешев и удостовери позицията си за по-строги ограничаващи ограничения, която изрази още във вторник по време на разискването в правната комисия в Народното събрание.

Той не пожела да разяснява в елементи апела да се ограничи достъпът от и до столицата, само че още веднъж настоя за радикални ограничения, " каквито желае лекарското съсловие ".

Гешев прикани политиците да не се занимават с " дребно политиканстване ", а да се вслушат в гласа на лекарите, тъй като те са на първа линия и заключи: " Когато сме заболели, отиваме на доктор, а не при политик ".

Главният прокурор счита, че в този момент е моментът политиците да покажат отговорността към хората, които са ги избрали и да защитят както тях, по този начин и фамилиите си.

Според началника на Националния действен щаб Венцислав Мутафчийски към този момент не се постановат по-строги ограничения и няма потребност София да бъде затворена напълно под карантина. По думите му, щабът има подготвеност да предложи такива ограничения при смяна на обстановката, в случай че се усили броят на инфектираните в града.

По-рано през днешния ден Българският лекарски съюз настоя с отворено писмо да се наложи цялостна карантина за възрастните хора, да се ограничи придвижването сред обитаемоте места в цялата страна и да се вкара вечерен час. Съсловната организация счита, че наложените с изключителното състояние ограничавания са безусловно наложителни, само че показва, че в цялата страна се следи наклонност те да не се съблюдават. Затова от БЛС приканват за налагане на още по-строги ограничения.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Коронавирусът (783)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР