Коронавирусът е най-голямата тема за България и света, но ако

...
Коронавирусът е най-голямата тема за България и света, но ако
Коментари Харесай

Гешев пое контрола над извънредното положение

Коронавирусът е най-голямата тематика за България и света, само че в случай че желаете да следите елементарно какво друго си коства да знаете, четете новата графа " Новини без ковид ".

Прокуратурата сътвори щаб под управлението на основния прокурор Иван Гешев, който ще следи за спазването на разпоредбите и ограниченията в изискванията на изключително състояние, както и ефикасното противопоставяне, откриване и следствие на закононарушенията.

От министрите на опазването на здравето, на вътрешните работи и на стопанската система се изисква даването на отчети всеки ден за настоящата конюнктура в страната, съгласно компетентността им, както и за взетите ограничения по осъществяване на отговорностите им, оповестяват от държавното обвиняване.

На административните ръководители на апелативните прокуратури е предоставено на специфичен контрол да бъдат взимани всички досъдебни производства, свързани с нарушение разпоредбите и ограниченията в условия на изключителното състояние.

Щабът ще взаимодейства и обменя информация с щабовете на другите структури по превъзмогване на отрицателните последствия от разпространяването на COVID-19 в органите на държавната власт, допълват от държавното обвиняване.

Преди два дни Иван Гешев изиска цялостна информация какви дейности са били подхванати в стоковия базар " Илиянци ", а през вчерашния ден полицията, данъчните и трудовите инспектори затвориха 28 обекта в базара. Гешев бе разпоредил инспекцията поради изнесените от Националния действен щаб за ковид сведения, че източник на болестта на двама души, признати в " Пирогов " с тази диагноза, може да е обитавал в региона на стоков базар " Илиянци ".

По-късно обаче се оказа, че това не е по този начин и синът на умрялата в болничното заведение 66-годишна жена е бил на гара " Илиянци ". Въпреки объркването, през вчерашния ден базарът бе дезинфекциран, а доста от магазините - затворени.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Коронавирусът (425)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР