Коронавирусът е най-голямата тема за България и света, но ако

...
Коронавирусът е най-голямата тема за България и света, но ако
Коментари Харесай

Номинираният за премиер на Румъния се отказа от кандидатурата си

Коронавирусът е най-голямата тематика за България и света, само че в случай че желаете да следите елементарно какво друго си коства да знаете, четете новата графа " Новини без ковид ".

Номинираният за министър председател на Румъния Флорин Къцу се отхвърли от кандидатурата си, минути преди плануван избор на доверие в Народното събрание, съобщи " Ройтерс ", базирайки се на известие на президентството.

Страната се управлява от краткотрайния центристки кабинет на премиера Лудовик Орбан, който има лимитирани пълномощия откакто падна при избор на съмнение през февруари.

В края на февруари Конституционният съд реши, че повторната номинация на водача на Национално-либералната партия Орбан е неконституционна.

Съдът, който беше сезиран по-рано този месец от Социалдемократическата партия, съобщи, че президентът би трябвало да направи нова номинация.

Правителството отпред с Орбан пристигна на власт през ноември, когато смени това на социалдемократите след поредност от корупционни кавги.

Либералите се стремят към привикване на предварителни избори, с цел да се възползват от високата поддръжка, която имат сега съгласно социологическите изследвания. За да бъдат свикани предварителни избори, Народното събрание би трябвало да отхвърли две следващи оферти за държавно управление в границите на 60 дни.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Новини без ковид (36)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР