Коронавирусът е мутирал така, че е доста опасен за човека.

...
Коронавирусът е мутирал така, че е доста опасен за човека.
Коментари Харесай

Топ инфекционист: Оптимист съм, че COVID-19 скоро ще се самоунищожи

" Коронавирусът е мутирал по този начин, че е много рисков за индивида. Оптимист съм, че той скоро ще се самоунищожи ". Това съобщи проф. доктор Георги Попов в студиото на " Денят онлайн " по.

По думите му евентуално новият вид Омикрон произлиза от африканските страни на юг от Сахара - Нигерия, Конго и Ботсвана. " В тези страни има опция един вирус доста дълго да престои и да сътвори своите разновидности и по-късно нов вид. Омикрон доста бързо заразява, мутира с частите на повърхността на клетката. В това е заплахата от огромния брой инфектирани ", счита той. Медикът разясни, че главният признак е мощната обща изнемощялост.

Според него коронавирусът няма изразена сезонност, демографските характерности са разнообразни. Засегнати са хора от всички възрасти. " Този вирус е мутирал по този начин, че е много рисков за индивида, само че един ден и то скоро ще се самоунищожи ", акцентира медикът.

И добави, че реакциите след слагане на ваксина значат, че тя работи. " По-сериозната част са затрудненията. Засега са потвърдени две такива - тромбози и миокардит ", безапелационен е доктор Попов.

По тематиката с огнището менингит в столична детска градина инфекционистът разкри, че няма нищо ужасно в менингита, а евентуално децата и учителите ще го изкарат безсимптомно. " Човек не би трябвало да се имунизира когато има заплаха от насърчаване на заболяването. Има ваксина, само че тя не се ползва навсякъде, а е целесъобразна. Лекува се с антибиотици ", показа той.

По думите му менингитът протича в безсимптомна форма или като елементарна хрема при 80% от хората.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР