Коронавируса може да се предава на разстояние от 6 метра,

...
Коронавируса може да се предава на разстояние от 6 метра,
Коментари Харесай

Учени разбиха плахата надежда за скорошно избавяне от К-19, оказа се, че заразата...

Коронавируса може да се предава на разстояние от 6 метра, в случай че носителя се задържи към 5 минути. Това демонстрира ново проучване, извършено в Южна Корея.

Експертите обявиха, че коронавирусът може да се предава от разстояние, по-голямо от дистанцията, несъмнено от Световната здравна организация минимум 1 метър и Американския център за надзор и предварителна защита на болесттите (CDC) 6 фута, т.е. 1,83 метра.

Проучването демонстрира, че в случай че човек, носещ ковид и някой, който не носи вируса, диша същия въздух за 5 минути на разстояние 6 метра, вирусът също минава към неносителя, написа NTV.

Изследването е оповестено в Корейския вестник на здравната просвета. Според проучването, извършено в ресторант в Jeonju, е открито, че човек с позитивен тест за корона вирус е влезнал в ресторанта на 17 юни.

По-късно, в проучването, извършено в Jeonju, беше открито, че единствено 2 души са позитивни за корона вирус, а вторият човек е възпитаник в гимназията, който влезе в ресторанта и живее в далечните ъгли с другия позитивен случай.

Посочва се, че индивидът, който има позитивен тест за ковид, е търговец и не живее в град Jeonju, до момента в който единствената обща точка на двамата души е да са в ресторанта на към 20 метра разстояние.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР