Коронацията на Чарлз Трети наближава, а с нея и планираните

...
Коронацията на Чарлз Трети наближава, а с нея и планираните
Коментари Харесай

Kак ще протече коронацията на Чарлз II

Коронацията на Чарлз Трети наближава, а с нея и плануваните събития и традициите, свързани с първата коронация на английски монарх от 1953 година Ето по какъв начин ще протече церемонията и какви обичаи съществуват:

5 май 2023 година

Лондон и Уиндзор ще се приготвят за паради и улични празненства. Очаква се огромни тълпи да се стекат в центъра на Лондон по този мотив. Планирано е затваряне на пътища в централната част на столицата през целия уикенд. Метрото и жп превозът ще се движат обикновено с някои промени в маршрутите и часовете на рейсовете. Общественият превоз евентуално ще бъде по-натоварен, предава BBC.

6 май 2023 година

Първата коронация от 70 години насам ще се организира в Уестминстърското абатство. Очаква се да има тълпи от хора към двореца Уайтхол и Бъкингамския замък. Районите, от които искащите ще могат да следят събитието, ще бъдат отворени от шест часа сутринта локално време в събота. Кралското шествие от Бъкингамския замък до Уестминстърското абатство ще се организира преди самата коронация, която стартира в 11 часа.

След това е планувано шествието назад към Бъкингамския замък, а следобяд кралят и кралицата ще поздравят събралата се навалица от балкона на двореца.

7 май 2023 година

Коронацията ще бъде отпразнувана с по този начин наречения „ огромен обяд “ по случая. Общности от цялото Обединено кралство са поканени да споделят занимателни моменти и дружно да се насладят на вкусна храна. В 20 часа ще стартира и празничен концерт, на който посетителите ще се радват на разнообразното културно завещание на Англия с музика, спектакъл и танци. Като част от шоуто разнообразни известни места из острова ще бъдат осветени с прожектори, лазери и демонстрации с дронове и светлина.

Любопитен факт е, че макар положителните връзки сред Съединени американски щати и Англия нито един американски президент не е участвал на кралска коронация.

Дали това е знак за скрита неприязън сред двете страни или нещо надалеч по-обикновено?

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР