Короната дойде. Не че нещо е закъснял вирусът да се

...
Короната дойде. Не че нещо е закъснял вирусът да се
Коментари Харесай

Коронавирус: Идва Нов железен ред

Короната пристигна.
Не че нещо е просрочен вирусът да се завърти и в България, просто тука по-бавно се работи и по традиция - с частична адекватност. Та по тази причина малко постепенно го открихме.
В международен мащаб следствията ще са съществени и най-сериозното е, че човешките права няма да са такава висока полезност, както сме привикнали да мислим за Европа и света, към който принадлежим културно и политически.
Както след 11 септември 2001 - ще се лишават права, ще се вкарват нови и нови регулации, а обществото ще е според, тъй като най-важна е сигурността.
То е очевидно - единствената страна с потвърдено ефикасни ограничения против вируса е Китай - тъй като самостоятелните права там не са нещо, с което някой се преценява. През телефоните на хората се наблюдават кой къде е бил и с кого се е срещал - и получаваш на телефона си код, с който се дефинират правата ти на напредване и визити тук-там с доста хора. Лични данни, право на персонална информация - в тази страна тия думи са някаква абстракция, хората не ги схващат. Мечтата на всяко държавно управление е да има такова население - подчиняващо се на всичко, изпълняващо заповеди и разпореждания без да се замисли.
В Китай са си построили такова общество и малко на брой имат нещо срещу.
В Европа и Щатите също ще има задоволително мераклии за “живот с стоманен ред ”.
Всъщност Европа го е живяла стоманения ред, дето подпали международен пожар - имаше една страна, превъзхождаща другите с невиждано национално единство; страната на философите, поетите и бойците.
В България с стоманения ред не сме доста мощни, само че елементарно одобряваме някой да ни го постанова с бич и пържолки.
А по отношение на договорката - дайте правата и ще осигурим постоянна сигурност - нас не ни устройва.
 
Източник: Прас Прес
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР