Короната бяга от мен, отсече легендарният български борец Александър Томов.

...
Короната бяга от мен, отсече легендарният български борец Александър Томов.
Коментари Харесай

Легендарният Александър Томов: Короната бяга от мен

" Короната бяга от мен ", отсече именитият български герой Александър Томов. Петкратният европейски и международен първенец е здрав като бик и дава образец против психозата от злокобната пандемия. Всеки ден исполинът наглежда тренировките в своя клуб Левски на стадион " Георги Аспарухов ". 71-годишният Томов следи по какъв начин младите гении въртят обиколки в близкия парк от неговото обичано място - тенекиенето кафе на " Герана ".

" Стреснаха ни доста с тая корона ", показа пред " България Днес " Томов. " Все едно не би трябвало да се излиза. Цял ден това се приказва по малкия екран. Няма по какъв начин да си заставам вкъщи освен това хубаво слънце. То ми оказва помощ да смъквам килограми ", сподели още Томов.

Топлото време е чудесно за младите гении на " синия клуб ", които би трябвало да влизат в категория. За страдание пандемията обърка тотално календара във всички спортове, включителон и в битката.

" Попречи за осъществяване на огромните надпревари. Децата се върнаха в залата. Имат огромно предпочитание да се готвят и да се борят. Преди спирането някои от тях бяха в топформа. Щяха да донесат много медали за клуба. А в този момент, откакто няма надпревари, не е ясно по какъв начин ще получими финансиране от министерството на спорта за годината. Трябва да питате Красен Кралев по какъв начин ще се действа в тази конюнктура. Всеки един лицензиран български клуб получава държавна дотация. Финансирането е основано на класиранията в националните надпревари във всички възрастови групи. С тези пари плащаме и заплатите на треньорите, които са доста съзнателни и не престават да работят ", добави Томов. Снимки: Владимир Иванов, Sportal.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР