Коронакризата в България може да се каже, че е овладяна

...
Коронакризата в България може да се каже, че е овладяна
Коментари Харесай

Проф. Габровски: Добре, че не послушахме онези, които ни казваха да караме през мъглата с пълна скорост

Коронакризата в България може да се каже, че е овладяна до степен, до която да се върнем към релативно естествения си метод на живот, а това се дължи на фактът, че се вслушахме в верните препоръки, когато заплахата надвисна над страната. Подобно мнение изрази зам.-директорът на “Пирогов “ проф. Николай Габровски в студиото на “Денят онлайн с Наделина Анева “.

“Радостен съм, че се вслушахме в гласа на разсъдъка, а не в гласа на хората, които ни споделяха да караме през мъглата с цялостна скорост “, сподели професорът.

Вирусът потвърдено към този момент не подминава никого, като образците са безчет за инфектирани политици, звезди, богати и небогати. Проф. Габровски споделя, че това го трансформира в такава заплаха, че началото на века безспорно ще бъде белязан от него.

“Първоначално имаше недостиг на апарати по целия свят и даже най-големият производител - Китай, остана без апарати. Маските, които костваха по 4 стотинки, в този момент са по 80. Представете си хлябът да нарастне от 1 лев. на 20 лв. и също така да го няма на никое място “, сподели още зам.-директорът на “Пирогов “.

Професорът има вяра, че всички ще се върнем към естествения си метод на живот, само че предизвести, че “не би трябвало да се втурваме към него “.

“Мисля, че в доста тежките моменти окуражаването (ръкопляскането) имаше своята значима роля, само че ние сме лекари и това е нашата работа “, добави проф. Габровски.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР