Корнелия Нинова заяви в Денят започва с Георги Любенов по

...
Корнелия Нинова заяви в Денят започва с Георги Любенов по
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Новото ръководство на БСП се слага на президента, но няма да им се получи

Корнелия Нинова съобщи в " Денят стартира с Георги Любенов " по Българска национална телевизия, че към този момент съжалява за това, че преди 8 години е номинирала Румен Радев за президент.

" Вече да, тъй като се разрушава държавността и партийната система ".

Според нея президентът Румен Радев е част от този развой.

" Той е нездравословен за демократичните устои на страната ".

По думите й " повдигането на юмрука на Ларгото беше хубаво ". Но тази сила по-късно е била похабена от задкулисие, сглобки и от диалози в манастири.

" Онзи миг беше прекрасен, беше същински. Народът беше по улиците ".

След това съгласно нея " подмолните играчи опропастиха всичко в името на персонално избавяне на Борисов и на трупане на персонални благосъстояния и постове ".

Според нея новото управление на Българска социалистическа партия желае стопляне на връзките с президента Румен Радев, само че " президентът не ги желае ".

" Едно слагане към президента, което съгласно мен няма им се получи ".

" Борислав Гуцанов съобщи от трибуната, че " ние доста почитаме ГЕРБ ". Прегръдката с ГЕРБ за мен това е тежко изменничество към членовете и гласоподавателите на Българска социалистическа партия, хората с които 8 години водих безчовечен борби против модела ГЕРБ. И в този момент излизаш и им казваш ние можем и с ГЕРБ? И Борисов споделя и ние можем с Българска социалистическа партия. Какво промени обстановката? ", попита Корнелия Нинова в " Денят стартира с Георги Любенов ".

Допълни, че това е едно от следствията от изключването й и " този скрит план си е текъл, до момента в който аз бях ръководител ". Нарече ги предатели. На въпрос кой към този момент е овладял Българска социалистическа партия Корнелия Нинова отговори по този начин:

" Задкулисието, на хората с доста пари. На тези, които желаят партията, с цел да я употребяват за персонална полза - за постове, за увеличение на компаниите, на публичните поръчки ".

По думите й в Българска социалистическа партия са се случили доста неща. Наложен е жанр в партията, който за нея е чужд.

" Силов, прегазване на правилник, на закони, мачкане на хора, закани, осъществяване на някакви конгреси без кворум т.е. нов жанр на работа и на ръководство в Българска социалистическа партия ".

Те се гледат в огледалото и споделят - това е Корнелия, само че това, което вършат го приписват на другия, безапелационна е Нинова. Партията се е разцепила от горната страна до долу, съгласно нея и това е най-тежката последица от изключването й. Попита кой болен мозък може да произнесе думите, че тя отива в листите на друга партия. Уточни, че на тези избори " ще почива ".

" Вие представяте ли си да бъда народен представител в тази компания на предатели и да би трябвало да подвигна ръка за държавно управление с Бойко Борисов, откакто целият си политически път посветих на битка с паралелната страна ".

Това е парадокс, добави тя и сподели, че " си остава с достолепието и с морала ". На финала на диалога съобщи, че постоянно е казвала, че системата рано или късно ще я изхвърли, само че е значимо процесите да бъдат направени необратими - да почистим Българска социалистическа партия от зависимости. Извини се за това, че не е могла тя и хората към нея, да създадат процесите необратими. Всичко се обърна за 24 часа, добави тя.

" Разбира се имам неточности и ще се извиня на тези, по отношение на които съм сбъркала ", приключи тя.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР