Корнелия Нинова заведе дело срещу журналиста Явор Дачков заради негови

...
Корнелия Нинова заведе дело срещу журналиста Явор Дачков заради негови
Коментари Харесай

Корнелия Нинова съди Явор Дачков заради оръжията за Украйна

Корнелия Нинова заведе дело против журналиста Явор Дачков поради негови постове във Facebook, в които твърди, че България е продавала оръжие на Украйна до момента в който Нинова е министър на стопанската система и ръководител на междуведомствената комисия за оръжията. Наказателното дело е от частен темперамент по частна просба на водачът на Българска социалистическа партия до Софийския областен съд. Нинова съди журналиста за клюка и желае от него 10 000 лева Първото съвещание е на 28 септември от 13.30.
Корнелия Нинова настойчиво отхвърля България да е изнасяла оръжие за Украйна до момента в който е била министър с формалния аргумент, че няма нито един автограф за директна пратка към Киев. Обществено известна е информацията, че българското правителство е осъщесвявало такива продажби за Украйна през трети страни за стотици милиони левове, знаейки чудесно къде отива продукцията на българските военни фабрики, които усилиха неведнъж производството си след началото на войната в края на февруари.

Във видеоклип в формалния канал на австрийските въоръжени сили в YouTube излиза наяве, че България дава на Украйна тежко въоръжение и артилерийски установки. В клипът, качен през юни, детайлно се обяснява коя страна по какъв начин и с какво подкрепя украинската войска.  Конкретно, съгласно информацията на австрийските военни, България е предоставила част от своите танкове Т 72. 

 
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР