Корнелия Нинова ясно даде да се разбере, че БСП няма

...
Корнелия Нинова ясно даде да се разбере, че БСП няма
Коментари Харесай

Нинова се запъна за дефицита и за Украйна. БСП откровено гледа не към Европа, а в обратната посока


Корнелия Нинова ясно даде да се разбере, че Българска социалистическа партия няма да поддържат 2 от главните цели на Мария Габриел като претендент за министър-председател от ГЕРБ-СДС – приемането на еврото и оръжията за Украйна.

Червената лидерка съобщи за прощален път, че „ не споделят визията на ГЕРБ-СДС за бюджетен недостиг под 3% “ – изрично изискване за влизане на България в Еврозоната. По този метод Нинова затвърди усещането, че Българска социалистическа партия е доста по-близка до идеологията на съветското прокси „ Възраждане “, в сравнение с до европеидните партии в българския парламент.

За да оправдае ретроградното си предпочитание за още години да стоим в сянката на Москва и надалеч от сърцето на Европа, Корнелия Нинова употребява благовиден обществен претекст. Според нея настояването за 3% недостиг означавало безусловно рязане на разноски, изключително в обществената сфера. „ При тези равнища на инфлация и недостиг, каквато и цел да си слагаме за скорошно приемане на еврото, няма по какъв начин да стане “, запъна се Нинова. По думите ѝ тази „ фиксация в приемането на еврото от 2024 година или 2025 година “ е нездравословна. „ Нека да помислим дефицитът да бъде сред 4-4,5% “, предложи тя за кой ли път.

Подобен метод значи прощаване с европеизацията на България за неустановен интервал от време, което е преференциално само на Кремъл. Както и втората „ алена линия “ на Българска социалистическа партия – Украйна. Даже съгласно Нинова най-горещият въпрос е доставянето на оръжия за Украйна. „ Трябва да се мисли по този въпрос, тъй като ние няма да подкрепим това “, натърти тя.

Какъв може да бъде вероятният формат на държавно управление, попита номинираната за министър председател от ГЕРБ-СДС Мария Габриел още при започване на срещата с Българска социалистическа партия в Народното събрание. След къс диалог, в който Нинова обрисуваше дебели разлики и поставяше условия, стана ясно, че и експертно държавно управление с ясно обрисувани периоди и цели, което да извършва процедури, свързани най-много с бюджета на страната, не се харесва на „ столетницата “. „ Днес не можете да получите финален отговор “, разгласи Нинова. Щели да „ пуснат допитване до партията “.

„ Ако партиите подкрепим общо държавно управление, национално и надпартийно, и това държавно управление реши да изнася оръжия за Украйна, смятайте, че на секундата се отдръпваме “, съобщи лидерката на Българска социалистическа партия.

След диалозите Нинова разяснява пред публицисти, че „ те (ГЕРБ-СДС, б.р.) могат да желаят доста неща, само че месец и половина изгубиха на България, в този момент не могат да ни слагат условия за два часа да им дадем отговор. “

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР