Корнелия Нинова в момента практически погазва Конституцията или най-малкото не

...
Корнелия Нинова в момента практически погазва Конституцията или най-малкото не
Коментари Харесай

Биков: Нинова гази Конституцията, незабавно да върне мандата, а президентът да насрочи изборите

Корнелия Нинова сега на практика погазва Конституцията или най-малкото не съблюдава нейния дух и не съблюдава духа на мандата, който е получила от президента, разяснява Тома Биков от ГЕРБ-СДС пред публицисти в Народното събрание, съобщи Българска телеграфна агенция. Поводът е поръчката на Българска социалистическа партия, че ще държат мандата до избора на ръководител на Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР).

" Изявлението на Корнелия Нинова, че ще върне мандата на 15 август, за нас е извънредно несвоевременно и тревожно. Първо за нас това е непосредствено тъпчене на духа на българската Конституция, която дефинира, че третият мандат се дава, с цел да бъдат водени договаряния за държавно управление, а не с цел да бъде решаван въпрос с КЕВР или която и да било друга институция ", уточни той.

Вторият извод е, че те няма да създадат държавно управление, а симулират договаряния, разяснява още Тома Биков. Ако те щяха да създадат държавно управление, щяха да го създадат и оттова нататък да вземат решение всички останали въпроси, които би трябвало да бъдат решавани от постоянно държавно управление, а не от държавно управление в оставка и от парламент без болшинство, аргументира се той. По думите му това е поредна стъпка към разпад на българските институции.

Затова призоваваме Корнелия Нинова неотложно да върне мандата и президентът в най-кратък период да насрочи предварителни парламентарни избори, които да ни изведат от тази тежка политическа, а към този момент и институционална рецесия, в която сме изпаднали, сподели депутатът, само че не отговори на въпрос какво би станало тогава с КЕВР.

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в!

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР