Корнелия Нинова успя да намери вина и да разкритикува българското

...
Корнелия Нинова успя да намери вина и да разкритикува българското
Коментари Харесай

Нинова засипа с критики европредседателството

Корнелия Нинова съумя да откри виновност и да разкритикува българското председателство на Съвета на Европейски Съюз след премиера Бойко Борисов, който регистрира работата на държавното управление в Народното събрание.

"Европа е по-разделена от всеки път. Европейският съюз е разграничен по доста тематики, а Българското европредседателство не можа да лидира този развой. Българският парламент остана настрана от този развой, в България изолирахте президентската институция ", съобщи Корнелия Нинова.

"Не успяхте да приобщите правосъдна власт. Правителството не съумя да активизира и националната сила. България не е предотвратила удара върху европейската стопанска система с наложените мита от Съединени американски щати. Не се пази и българският народен интерес ", продължи водачът на социалистите.

"Как защитихте българския народен интерес? ", попита тя Борисов във връзка следващия митинг на земеделските производители.

Нинова напомни, че по време на европредседателството е имало 72 митинга и ги изброи. Председателството стартира с шесторно ликвидиране и приключи с убийството на пандизчия, мина Нинова и към тематики от вътрешната политика.

"Не се е случила проверката на Дъблинския правилник. Защо не успяхте да постигнете прогрес? Няма по какъв начин да ни одобряват в Шенген. Къде са ограниченията за превъзмогване на неравенствата? Председателството беше извънредно значимо, само че пропуснахме опциите на управлението на Европейския съюз ", добави още Нинова.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР