Корнелия Нинова. Снимка: БСП Съдебната реформа приключи със спасяването на Бойко

...
Корнелия Нинова. Снимка: БСП
Съдебната реформа приключи със спасяването на Бойко
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Борисов се гаври с ПП, а те му пазят имунитета

Корнелия Нинова. Снимка: Българска социалистическа партия

„ Съдебната промяна завърши със спасяването на Бойко Методиев Борисов от правораздаване. След два часа диалози сред двете ръководещи партии за съдружно съглашение, стигнаха до решение да се видят. Резултат няма. Коалиционно съглашение няма. Управленска стратегия няма. “

Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова пред публицисти през днешния ден. Тя напомни, че с гласовете на „ Продължаваме промяната-Демократична България “ /ПП-ДБ/ е било отхвърлено предлагането на Българска социалистическа партия Народното събрание да прегледа и гласоподава свалянето на имунитета на Бойко Борисов . По думите ѝ, когато се стигнало до това значително решение, незабавно е станало ясно, че „ обединението на имунитетите е най-здрава “ .

Относно конституционната промяна Нинова съобщи, че когато бъде импортиран план в конституционната комисия и тя проработи, Българска социалистическа партия ще взе участие в диалозите в нея и ще направи своите оферти, само че не и в предварителни такива.

„ Да си го кажем. Целта на правосъдната промяна беше Бойко Методиев Борисов да бъде избавен от правораздаване. Е, реализираха го. И в този момент имитират активност за нещо друго. “

Според нея задачата на всичко това е да няма битка с корупцията , да няма разкрития за закононарушенията през последните 12 години и модела „ ГЕРБ ”.

Нинова добави, че държавното управление не прави нищо, с цел да реши проблемите цените, инфлацията и приходите . Поради тази причина Българска социалистическа партия ще предложи собствен пакет от обществени ограничения с увеличение на недостига до 4% .

„ Бележките, че това ще попречи на влизането ни в Еврозоната не ги одобряваме, тъй като и на страните в Еврозоната дефицитът е по-висок, и на съвсем всички европейски страни е над 3%. “

По думите ѝ Българска социалистическа партия ще направи всичко допустимо, с цел да се погрижи хората да не понесат тежестта на рецесиите и последствията от войната в Украйна.   

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР