Корнелия Нинова се изживява като премиер и се опитва да

...
Корнелия Нинова се изживява като премиер и се опитва да
Коментари Харесай

СКАНДАЛ: Глас от коалицията пита Корнелия Нинова ли е премиерът?

Корнелия Нинова се изживява като министър председател и се пробва да кадрува директно в министерствата, поверени на квотата на Българска социалистическа партия, до момента в който дирижира постепенно подписаното от четирите партии в нея съдружно съглашение. Писмо, изпратено до кореспондент на Lupa.bg от адресант, обвързван с управническия съюз, чието име към този момент ще запазим в загадка, разкрива, че разговорът в него по никакъв начин не е градивен, обратно на поръчките, които политическите сили вършат за цялостно единение.

Според източника ни и ловът на вещици в самата Българска социалистическа партия по никакъв начин не бил инцидентен и съвпадал с съответни назначения по министерства.

Оказва се, че стремително в последните седмици шефът на ПГ на левицата Георги Свиленски по лист почнал да назначава правилни на управлението лица и в стопанската система персонално при Нинова, и да предлага фрагменти на Иван Иванов в Министерство на земеделието и горите, и на Георги Гьоков в общественото ведомство. В последното пък настъпил раздор не сред кого да е, а сред министъра и шефката на Българска социалистическа партия за Хасково и консултант на Нинова Емилия Масларова, която " се хванала за главата " поради политики, предлагани от наследника й на поста.

Трусове имало в ръководещата Българска социалистическа партия и по места. Така за образец се дава структурата в Смолян, за чийто ръководител била препоръчана фаворитка на Нинова на име Рабие Кьосева, само че изненадващо не съумяла да завоюва, а на нейно място кацнал 35-годишният юрист Владислав Емирски, апетитен по-скоро за опозиционер. Как това рефлектира на изпълнителната власт обаче?

Точно два часа след гласуването, в което е взел участие и някогашният касиер на " Позитано " 20 Александър Нейчев, напуснал Нинова преди няколко месеца и който бе назначен за началник на Югоизточното държавно централно дружество е бил уволнен от земеделския министър Иванов, както твърди източникът ни, поради " погрешен избор ".

Основните фрагменти в друго ведомство - туристическото, ръководено от бесепаря Христо Проданов пък за безусловно 2 дни е осъмнало с няколко основни фрагменти - членове по високите етажи на организацията на левицата в регион " Триадица " в столицата.

В същото време задълженията на Столетницата към регионалната администрация на София не престават да се натрупат и към този момент се говорело, че партията ще се раздели със постройката в центъра.

" Докато Кирил Петков се бори за правосъдна промяна, събира конституционно болшинство и води престрелки с основния прокурор Иван Гешев, Нинова се вживява към този момент няколко пъти в ролята на министър-председател - нейна е концепцията за тропването с крайник за АЕЦ " Белене ", нейно е и решението да не закрива и да не преструктурира ДКК, макар поръчките на Петков още от предишното лято, че това би трябвало да се случи. А тематиката с ДКК е написана в съдружното съглашение и от Българска социалистическа партия ", написа още гласът от управническия съюз.

ТЕМА преди 6 часа 1015 преди 1 ден 4240 преди 1 ден 2717
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР