Корнелия Нинова с тревога , че Борисов е изхарчил от

...
Корнелия Нинова с тревога , че Борисов е изхарчил от
Коментари Харесай

Нинова към Борисов: Не посягайте на Сребърния фонд, защото този път няма да е като първия

Корнелия Нинова с паника, че Борисов е изхарчил от фискалния запас 5 милиарда лв., като го е оставил в нечуван спад. Лидерът на социалистите се базира на публична информация на Министерството на финансите и се обърна към Борисов като го прикани да спре и да не протяга ръка на пенсиите в Сребърния фонд.
„ Г-н Борисов, не посягайте на Сребърния фонд, тъй като този път няма да е като първия. Сребърният фонд беше основан през 2008 година от държавно управление на Българска социалистическа партия. Във фонда се събират 50% от приходите от приватизация, 25% от остатъка на републиканския бюджет и приходите от концесии. Тези средства могат да се употребяват само и целево единствено за пенсии. Така е по силата на закона и на доктрина.
 Над 3,3 милиарда лв. има в Сребърния фонд Над 3,3 милиарда лв. има в Сребърния фонд
3,306 милиарда лева има в Сребърния фонд, който бе основан в поддръжка на пенсионната система. Това сочат данни на финансовото министерство...
В момента сме изправени пред заплаха Борисов да прегази закона, както към този момент се случи с запаса на Здравната каса през 2010.
От формалната информация на Министерството на финансите за интервала от септември до декември 2020 година, за три месеца, Борисов е изхарчил от фискалния запас 5 милиарда лв.. Това значи, че останалите " свободни " средства са единствено 1,4 милиарда лева (без салдата на Национален осигурителен институт, НЗОК, Сребърния фонд и средствата от ЕС).
Такъв спад не е имало от 2010 година Помним по какъв начин реагира тогава държавното управление на ГЕРБ - национализира запаса на НЗОК, над 1,3 милиарда лв. се вляха в републиканския бюджет и потънаха в незнайни разходи.
Въпреки жалбата на Българска социалистическа партия до Конституционния съд и всичките ни борби да спасим здравните вноски на хората, парите не бяха върнати в бюджета на НЗОК. Ситуацията през днешния ден е сходна. Резервът е празен и на премиера може да му хрумне да прибере до парите от Сребърния фонд.
 Деница Сачева: Няма да пипаме Сребърния фонд, планували сме средства за индексация на пенсиите Деница Сачева: Няма да пипаме Сребърния фонд, планували сме средства за индексация на пенсиите
Все още не сме разискали окончателния вид, по който ще станат индексациите на пенсиите, само че сме ги разчели и те са планувани като па...
Борисов, не го правете, тъй като в този момент последствията няма да са като първия път. Това са парите за заслужения труд на нашите татковци и майки и са опция за преизчисляване на всички пенсии. Не може ГЕРБ да ги залъгва с 50 лв. предизборно и да прибере 3,3 милиарда лв. от техните пари следизборно. Нека до момента в който се вършат сметки за брой депутати и бъдещо държавно управление, не позволяваме този човек да нанесе още вреди на страната “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР