Корнелия Нинова Ръководството на БСП призова в понеделник министър-председателя Бойко

...
Корнелия Нинова Ръководството на БСП призова в понеделник министър-председателя Бойко
Коментари Харесай

БСП поиска Борисов да разкритикува Ердоган заради ″духовните граници на Турция″


Корнелия Нинова

Ръководството на Българска социалистическа партия прикани в понеделник министър-председателя Бойко Борисов да изрази позиция против изявлението на турския президент Реждеп Тайип Ердоган, че ″духовните граници″ на Турция са до Кърджали.

" Позицията на Ердоган е в прорез с интернационалното право и правилата на добросъседство. Настояваме такава позиция изрично да бъде декларирана от Бойко Борисов на срещата в края на март. Призоваваме го в ролята на медиатор сред Европейския съюз (ЕС) и Турция да мисли преди всичко за народа си и за националния суверенитет на България ", сподели на конференция в Кърджали водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

Там в понеделник се организира съвещание на управлението на социалистите. Изпълнителното бюро се сплоти към позицията, че изявлението на Ердоган ″е следващата провокация върху суверенитета и националната целокупност на България ". Позицията бе оповестена след съвещанието от водача на партията Корнелия Нинова, която дефинира Кърджали за духовната столица на Източните Родопи.

Мнението на Ердоган бе изказано предходната седмица, а от външното ни министерство оповестиха, че границите на страните са одобрени с интернационалните контракти.

От Българска социалистическа партия упорстват на срещата сред водачите на Европейски Съюз и Ердоган на 26 март във Варна да бъде подложен въпросът за компенсации на тракийските бежанци.

" Колеги, спрете да разделяте народа ни по всички линии. Едни партии тук разделя хората по религия и език, други - на такива с ГЕРБ и против. Това се прави с политически цели, само че е убийствено за българския народ ", разгласи още Нинова в Кърджали.

Подобни позиции от страна на левицата за изявленията на съветския патриарх у нас нямаше.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР