Корнелия Нинова продължава да пише история в 131-годишната съдба на

...
Корнелия Нинова продължава да пише история в 131-годишната съдба на
Коментари Харесай

Нинова пише история - 131-годишно дъно за БСП, новоизгубени 35 000 гласа, 1-цифрен %, тя: „резултатът е положителен”

Корнелия Нинова продължава да написа история в 131-годишната орис на Българска социалистическа партия. Тя персонално оцени като " позитивен ” резултата на партията на изборите в неделя на своята конференция на Позитано 20. За първи път в историята той е едноцифрен %, съставлява 4-о следващо електорално дъно на 4-те вота през последната година и половина.

Нинова излъга, без да й мигне окото, че " резултатът е същия като последния път ”. Беше подсетена от публицистите, че в действителност не е.

" 1 % надолу ”, заяде се тя тя. Без да помни, че в предходния си отговор беше проклела рекордно ниската изборна интензивност, което значи, че в действителност резултатът е доста по-лош от предходния.
Наложи се журналистка да й подскаже, че броят подкрепили я хора въобще не е същият, защото този 1% са в действителност изгубени още 35 000 гласа за Българска социалистическа партия по отношение на предходното електорално дъно преди няма и 11 месеца.

И в действителност тя пада от 267 817 на 232 942 хиляди електорат съгласно формалните данни на ЦИК.
Напомняме, че на първите от 5 изгубени от Корнелия Нинова като ръководител парламентарни избора – също партиен исторически връх, партията имаше близо 1 милион гласа поддръжка. Досега в историята след 1989 година Лилов има извоювани и изгубени парламентарни избори, Виденов има извоювани и изгубени, Първанов има 2 изгубени, Станишев има 1 извоювани и 2 изгубени, само че вторите със формиран от Българска социалистическа партия кабинет като резултат от вота, т.е. властта е извоювана, Миков има 1 изгубени избори.

Лидерът на Българска социалистическа партия отхвърли да подаде оставка, както отхвърли сходна опция и за останалите от нейния екип – така наречен Изпълнително бюро.

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР