Корнелия Нинова отбеляза, че само контролен пакет означава, българската държава

...
Корнелия Нинова отбеляза, че само контролен пакет означава, българската държава
Коментари Харесай

Нинова за ЧЕЗ: Държавата ще стане съдружник с офшорки

Корнелия Нинова означи, че единствено надзорен пакет значи, българската страна да стане съучастник с Гинка от Пазарджик, с няколко банки, против които се водят следствия в няколко страни, и офшорни компании с неуточнен статут на парите.

Финансовият министър Владислав Горанов съобщи, че страната има подготвеност, воля и пари за присъединяване в договорката за ЧЕЗ и желае надзорен дял.

Кога господин Борисов и ГЕРБ узряха за тази концепция, попита Нинова. Тя напомни, че напълно неотдавна в Сандански пред младежите от ГЕРБ, министър председателят е оповестил, че договорката е сред два частни субекта, страната няма никаква роля и не трябва. Сега твърди противоположното, добави водачът на левицата.

Според нея, Бойко Борисов е сменил позицията си, тъй като се е уплашил и е видял, че "далаверата, която е замислил, е разкрита и няма да стане и, че народът му се съпротивлява против това ". Това е победа на народа, заключи тя.

Всички от Българска социалистическа партия заявяваме, че стоим зад един единствен покупател - българската страна, от 2004 година до ден сегашен. Така Нинова разяснява предлагането на вицепремиера Томислав Дончев всички да заявяват имат ли съпричастност към кандидат-купувачите на ЧЕЗ.

Ако търсят някакъв лобизъм, да, лобираме българската страна, държавно управление да изкупят активите на ЧЕЗ в България, акцентира Нинова.

Тя отговори и на Гинка Върбакова - "закупуването на "Техноимпекс " не влиза в дома на три милиона българи, както влиза Гинка, не им бърка в джоба и да им изважда парите за сметката за ток. Нито е националната електрическа мрежа, националната сигурност. Това е огромната разлика ".

Изкаването на купувача на ЧЕЗ показвало към този момент ясно и кой стои зад нея, тъй като Върбакова едно към едно е повторила тезата на ГЕРБ, даже не я е запомнила, а просто е изчела текста.

Корнелия Нинова беше безапелационна също, че Цветан Цветанов лъже за хора от Българска социалистическа партия с интерес към закупуването на ЧЕЗ. В суматохата си за следващ път търсят някой различен отговорен, какво общо може да има Българска социалистическа партия с това, че сега Гинка от Пазарджик купува ЧЕЗ.

Така Нинова изясни, за какво през вчерашния ден депутатите от левицата са напуснали взаимното съвещание на двете комисии, на което бяха изслушани способените органи и служби, както и самата Върбакова.

По думите на Нинова, по-опасно е, че непрекъснатото търсене на виновност е трансферирало границите на България и е била забъркана чешката страна и то, "докато сме на върха на Европа ". Проблемът е Бойко Борисов и това държавно управление, безапелационна е бе Корнелия Нинова. Тези хора стартират да опорочават председателството, то е скандал след скандал, уточни водачът на социалистическата партия.

И удостовери, че от на следващия ден стартират събирането на подписка измежду клиентите на ЧЕЗ, което би дало опция договорката да бъде атакувана пред съда. Корнелия Нинова е уверена, че енергийният министър Теменужка Петкова би трябвало да се отдръпна от поста, макар, че е единствено "бушон ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР