Корнелия Нинова от БСП се обърна към президента Румен Радев

...
Корнелия Нинова от БСП се обърна към президента Румен Радев
Коментари Харесай

Корнелия Нинова призова Радев да смени служебния премиер: Главчев се доказа като послушко на ГЕРБ и Борисов

Корнелия Нинова от Българска социалистическа партия се обърна към президента Румен Радев с молба да смени служебния министър председател с различен. Тя уточни причинете от трибуната на Народното събрание:

„ Ние се обръщаме към президента Румен Радев: „ Г-н президент, не преговаряйте, не се пазарете за министрите със задкулисието и с мафията, просто сменете Главчев, това е ваше пълномощие по новата Конституция. Освободете този министър председател и сложете различен. Този е потвърдено партиен претендент на ГЕРБ, само че към този момент е потвърден послушко и реализатор на волята на ГЕРБ и персонално на Бойко Борисов. “

„ През последните 48 часа в страната се случват неща, които съставляват погрома върху държавността и правилата на правовата страна. Ще напомня събитията с цитати – 2 април Бойко Борисов: „ Не се месим за служебното държавно управление “, 9 април Бойко Борисов: „ Категорично заявих пред посланиците на страните от Европейски Съюз, че ГЕРБ няма връзка със служебното държавно управление “, изрично сте ги излъгал господин Борисов. 15 април Бойко Борисов: „ Главчев да смени външния министър, в случай че служебният министър председател Главчев не се съобрази с тази рекомендация, ще намеря да се съобрази след това. “, при което няколко часа по-късно външният министър е заменен “ , по този начин Нинова се обърна към народните представители.

„ Това е пуделщината в политиката “, дефинира настоящето състояние Нинова. Тя продължи с цитати казани от Главчев:

„ Не виждам, кой би ме убедил да направя промени в кабинета “, ние видяхме кой. “

Корнелия Нинова уточни, че ясно се вижда, че е Главчев е бил заставен и застрашен и че Борисов му е споделил, че „ в случай че не го направи след това ще има тежки последици и в случай че не сте го видели ли кой е, то целият български народ то видя и също по този начин и европейските ни сътрудници, които Борисов персонално излъгал “ .

„ Утре Борсов може да наредите на Главчев какви да са резултати от изборите и тях ли ще извърши?! Ето това е смяната в Конституцията и правосъдната промяна, легализиране на беззаконието, разгром на държавността и главните правила на правовата и демократична страна за бистрота, разделяне на управляващите или почтени избори. Всичко се управлява от Бойко Борисов, преди по телефона, а в този момент непосредствено на служебния министър председател “, акцентира Нинова. Тя продължи:

„ Мафията не е просто слепване на престъпността с властта. Днес в България кукловодите си назначават пионки, пионките обслужват кукловодите. Това е моделът Борисов 15 години в България, малко разтърсен и след това твърдо възобновен с измененията в Конституцията и по този начин наречената правосъдна промяна на демократичните сили. От това състояние има излаз. Този кабинет би трябвало да подсигурява честността на изборите, а не е по този начин. “

Нинова се обърна и към европейските посланици да реагират , тъй като Бойко Борсов ги е излъгал, че партията му няма нищо общо със служебния кабинет.

„ Докога ще поносим тази подигравка с българския народ и с правилата на битие на страната, с устоите на държавността и институциите? Докога един човек ще се подиграва с всичко, което България е била и може да бъде в бъдеще? “, се запита Нинова.

Корнелия Нинова: Президентът да смени Главчев или внасяме избор на съмнение

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР