Корнелия Нинова остава лидер на БСП, след като на закрито

...
Корнелия Нинова остава лидер на БСП, след като на закрито
Коментари Харесай

Очаквано! Нинова остава председател на БСП - конгресът не прие оставката й

Корнелия Нинова остава водач на Българска социалистическа партия, откакто на закрито разискване и гласоподаване конгресът на партията отхвърлил оставката ѝ с 415 гласа " срещу ", 164 " за " и 20 " въздържал се ".

Закритите за медиите разисквания и гласоподаване на оставката на Корнелия Нинова бяха предшествани от двучасови изявления на делегатите. Почти напълно те бяха в поддръжка на водача на социалистическата партия, която през ноември съобщи, че желае да се откаже от поста, а в събота (22 януари) го удостовери на думи, припомня

Някои от феновете на Нинова я загатваха поименно, други последваха образеца ѝ да отличават като триумф на управлението на партията присъединяване на Българска социалистическа партия в ръководството на страната. " Само с този водач можем да продължим започнатото, с цел да покажем, че в мъчно време се утвърждават мощни хора, мощни водачи ", сподели Веска Ненчева, която е и сегашен народен представител от парламентарната група на " Българска социалистическа партия за България "

" Партията се нуждае от успокоение. Трябва да позволим на управлението да работи в доброжелателна среда. Призовавам за разсъдък делегатите и поддръжка към управлението и другарката Нинова ", изрече се и Камен Тодоров, ръководител на Българска социалистическа партия в Хасково.

Общо едвам четирима бяха изказалите се против Корнелия Нинова. Най-силно усещане направи изявлението на обявилия подготвеност да се кандидатира за нов водач на Българска социалистическа партия Крум Зарков.  " Спите ли надълбоко? Упоени ли сте към този момент задоволително от това, което се случва от сутринта ", обърна се той към делегатите, критикувайки предизвестеното отменяне на оставката на Нинова поради подписка от 500 делегати, които желаят избор на доверие към бетонирания водач. В поддръжка на Зарков и провеждането на избори за нов водач на Българска социалистическа партия се оповестиха Антон Кутев (бивш представители на служебното държавно управление, назначено от Румен Радев) и евродепутата Петър Витанов.

Валери Жаблянов, който напусна парламентарната група на " Българска социалистическа партия за България " по време на последното държавно управление на ГЕРБ, съобщи, че въпреки и да е част от ръководещото болшинство, социалистическата партия не е в положение да дефинира политиката на държавното управление, тъй като отпред на Министерството на финансите не е човек на Българска социалистическа партия. " Ако беше до раздаването на пари, Бойко Борисов щеше да ръководи ", сподели Жаблянов, обръщайки се към Нинова и изброените от нея финансови прерогативи, които били обезпечени за хората, бидейки Българска социалистическа партия част от ръководството.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР