Корнелия Нинова определи като невъзможно референдум да реши дали да

...
Корнелия Нинова определи като невъзможно референдум да реши дали да
Коментари Харесай

Нинова за референдума на Трифонов: Пак ще употребят хората за някаква емоция, няма да стане

Корнелия Нинова дефинира като невероятно референдум да реши дали да станем президентска или да останем парламентарна република, каквато концепция даде по-рано водачът на Има Такъв Народ Слави Трифонов.

„ Направи ми усещане една дума – „ да разбием ”. Има Такъв Народ в продължение на 3 Народното събрание разбиваха опцията за непоклатимост, за сигурност, за основаване на постоянно държавно управление, събориха кабинет. Това е разрушително като говорене, като лъчение, като деяние. В тази доста комплицирана обстановка, в която се намира светът и България имаме потребност от непоклатимост, от сигурност, от предвидимост, а не от  в допълнение разтрошаване ”, сподели водачът на Българска социалистическа партия по бТВ.

„ Г-н Трифонов споделя - Има Такъв Народ ще е поръчител в Народното събрание за този референдум. Нека да си напомним какъв поръчител бяха за предходния референдум - никакъв, нищо не се случи в няколкото Народното събрание с това, че използваха или използваха гласа на народа в референдума. Бих призовала хората да помислят. Това, което Трифонов споделя е невероятно. Пак ще ги употребят за някаква страст. Няма да стане, тъй като единственият орган, който може, който може да реши дали да станем президентска република се назовава Велико национално заседание. С референдум не може да се промени формата на държавно ръководство ”.

Нинова поддържа дейностите на служебния кабинет по тематиката с договарянията за „ Газпром ”.

„ Националният интерес диктува да се вземе най-евтиния газ. Очакваме групата за договаряния да ни каже дали е подобен “, сподели тя. По думите ѝ когато договорът ни с „ Газпром “ изтече би трябвало да сме подготвени с различни количества на търпими цени. На въпрос дали Българска социалистическа партия ще може да се разбере с „ Продължаваме промяната “ и „ Демократична България “ за „ Газпром “, Нинова отговори, че рационално и прагматично би било тези диалози да се възобновят.

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР