Корнелия Нинова не просто победи на прекия избор за председател

...
Корнелия Нинова не просто победи на прекия избор за председател
Коментари Харесай

Искрен Вълчев: Корнелия Нинова е безалтернативният лидер на БСП!

Корнелия Нинова не просто победи на директния избор за ръководител на Българска социалистическа партия, тя се оказа безалтернативен водач за хилядите социалисти.
Констатацията е на Искрен Вълчев в публикация за електронното издание „ Гласове “.
„ Смяташе се, че някакви кръгове в Българска социалистическа партия водят борба с Нинова. Схватката се считаше за епична, на живот и гибел, основна за партията. Предизборни срещи, операции във Facebook и медийни закани създаваха тези показа. Глупости! В директния избор Нинова взе 81.5% ”, написа Вълчев и добавя: „ В Българска социалистическа партия тече броене на дивите маргинали. За разлика от тях Нинова има късмет “.
Авторът на публикацията разказва метафорично обстановката в Българска социалистическа партия след директния избор по този начин: „ Бурни времена настанаха в Българска социалистическа партия. Гледката е като след бомба – стърчат остатъци, броят се оживели. Димът последователно се подвига. Но оказа се, той не е породен от бомбата. Димът се е стелел месеци по-рано, прикривайки илюзии, създавайки лъжливи показа в партията. Бомбата просто го разчисти, с цел да се види същинското състояние. Бомбата са (пре)избирането на Корнелия Нинова със пагубен резултат в директния избор, драмите на конгреса, напускането на шестима депутати. Както и да погледнеш – динамичност. А на многомесечния дим се дължи визията, че всичко това са били алтернативи, други възможности, оспорвана битка. Не, няма ги. Всичко в Българска социалистическа партия е било ясно като бял ден, без „ или – или ”. Единствено димът е прикривал белите гащи на псевдо герои “.
Вълчев има прочит на държанието на Корнелия Нинова: „ Смяташе се още, че тя не е овладяла до дъно партийната администрация. Понятието „ партийна администрация ” носи отрицателно значение, само че е субстанция, без която нито една политическа мощ не може. Председателят в действителност би трябвало да я владее, с цел да върви партията напред. Резултатът от избора на новия пленум сподели, че Нинова крепко държи и тези юзди. Тя разкара (почти) всеки от враговете си от Националния съвет. И стана ясно, че не е имало алтернативи и на този фронт. Срещу нея са били единствено маргинали, а бомбата ги разкри. В момента се преброяват “.
Коментаторът отбелязва: „ Създаваше се илюзията, че противниците на Нинова радеят за идейни леви полезности. Които тя не изповядва, твърдяха те. Най-активен в тази посока бе Красимир Янков. Но напускането му през вчерашния ден непосредствено на партията демонстрира, че най-последно се интересува от левите идейни полезности. Да забележим в коя нова партия ще ги упражнява! “.
Вълчев не подминава и друго знаково лице от предишното на Българска социалистическа партия – Михаил Миков: „ Той упрекна в тежки грехове Нинова. Последно се присети, че на конгреса за първи път в историята липсвали синдикати. Каза още, че неприятната Нинова харесвала десния Орбан. Но коства ли мнението му и пет стотинки? Миков бе ръководителят на Народното събрание, който гневно бранеше Делян Пеевски за началник на ДАНС. Той бе и партийният водач, записал най-ниския резултат за партията на парламентарни избори: 505 хиляди гласа, 15.4% - с 60 стотни повече от Движение за права и свободи (2014 г.). Ето това е достижение за историята, а той тръгнал за синдикати и Орбан да приказва! Наздраве! “.
 Австрийските социалдемократи поздравиха Корнелия Нинова за избора й за водач на Българска социалистическа партия Австрийските социалдемократи поздравиха Корнелия Нинова за избора й за водач на Българска социалистическа партия
" Председателят на австрийските социалдемократи Памела Вагнер ме поздрави по случай избирането ми за водач на Българска социалистическа партия ", написа ръководителят...
Не подминат в материала на Искрен Вълчев в „ Гласове “ и Станишев: „ Но в историята влезе и Сергей Станишев, който като водач преди Миков загуби още по-съкрушително. На европейските избори партията завоюва едвам 424 хиляди гласа. Това бе най-ниският актив за Българска социалистическа партия в избори изобщо. Сега същият Станишев, целунал се с Местан на Орлов мост, хокаше Нинова. Обвиняваше я във вождизъм, откакто персонално той поради налагането на Пеевски през 2013 година заплаши депутатите – в случай че не гласоподават „ за ”, кабинетът пада. Спокоен ли е пред огледалото? “.
Вълчев има стройно пояснение за успеха на Корнелия Нинова на директния избор: „ След като тъкмо такива са враговете на Нинова, белким не е редно да се допусна, че не измами й осигуриха безапелационното водачество, а се състоя углавен избор против хората, които смъртоносно вкараха Българска социалистическа партия в леглото на Движение за права и свободи и Пеевски? Но е истина, че под управлението ѝ Българска социалистическа партия съумя да излъчи президент. Истина е също, че вътрешната непоносимост бе докарана до равнища, при които няма по какъв начин да се работи дружно. Който желае, дано върви, откакто не може да се наложи вътре. И на трето място, истина е, че Българска социалистическа партия няма за какво да жали за Миков, Пирински, Дъбов, Найденов, Божинов и другите изпаднали от пленума. Тя и не жали, въпреки димът да бе основал противоположната визия “.
Според Вълчев съвсем всички изредени в текста му, без водачът на ПЕС Станишев, са провалено потомство, което нищо положително не донесло на Българска социалистическа партия и България. За разлика от тях Нинова към момента има късмет, безапелационен е Искрен Вълчев.
Автор: Искрен Вълчев
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР