Корнелия Нинова не може да бъде избирана за председател на

...
Корнелия Нинова не може да бъде избирана за председател на
Коментари Харесай

БСП не дава на Нинова отново да се кандидатира за лидер

Корнелия Нинова не може да бъде избирана за ръководител на Българска социалистическа партия за трети път. Това реши на свое съвещание Общопартийната контролна комисия на партията, излиза наяве от известие, изпратено до медиите.

Решението е взето при кворум и в наличието на 18 от 31 членове на комисията, като е признато с цялостно единогласие без гласове " срещу " или " въздържал се ".

" Всеки социалист, който е бил или е ръководител на общински, областен, градски, регионален съвет на партията, както и на самата Българска социалистическа партия, два поредни цялостни мандата, не може да бъде избиран още веднъж на същата позиция ", се споделя в известието.

Партията показва категорично, че Нинова към този момент има изпълнени два поредни цялостни мандата като водач на Българска социалистическа партия и не може да бъде избрана отново.

" Органът, който ще дава отговор за допускане на претендентите за ръководител на Българска социалистическа партия до присъединяване в директен вътрешнопартиен избор, няма право да допусне до присъединяване в него Корнелия Нинова ", е финалното умозаключение на комисията.

Лидерката на социалистите от управителния пост след изборите на 9 юни, като призна, че резултатът на партията е " пагубен ". Впоследствие изненандващо мястото ѝ зае Атанас Зафиров като краткотрайно изпълняващ длъжността ръководител. Това се случи, откакто вътрешната съпротива в Българска социалистическа партия се сплоти против Нинова и притегли на своя страна някои от най-близките ѝ хора.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР