Корнелия Нинова изрече откровена лъжа, че Българската банка за развитие

...
Корнелия Нинова изрече откровена лъжа, че Българската банка за развитие
Коментари Харесай

Добрев опроверга Нинова за сделката на ЧЕЗ и кредита от ББР

" Корнелия Нинова изрече откровена неистина, че Българската банка за развиване ще финансира договорката с ЧЕЗ " - това сподели депутатът от ГЕРБ и някогашен енергиен министър Делян Добрев на ексклузивен брифинг на партията. Поводът - конференцията на Българска социалистическа партия от по-рано през днешния ден.

„ Пресконференцията е в отговор на изказвания на водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова по-рано денем. Нещото, което ни възмути бе една изказана неистина, откровена неистина, на която би трябвало да реагираме и една теза, която извънредно доста ни тормози. Изречената неистина е, във връзка с това, че Българска банка за развиване ще финансира договорката с ЧЕЗ. Това е нагла неистина, освен тъй като не е правилно, а тъй като обществена информация, по тази причина че не е правилно, че Българската банка за развиване не взе участие в договорката, е оповестена още на 15 февруари 2018 година “, сподели Добрев.

По думите му няма по какъв начин водачът на Българска социалистическа партия да не е знаела тази обществена информация, която знаят всички. „ Днес се наложи Българската банка за развиване още веднъж публично на своята страница да разгласява такова известие. Това е обществено известно от преди 10 дни. За нас е необяснимо за какво се пускат в обществото такива плоски неистини. Това е плоска неистина и е доста лесна за оборване “, разяснява той.

„ Това, което ни разтревожи е тезата, че институциите на България би трябвало да бъдат подчинявани на изпълнителната власт. Тревожи ни, тъй като всеки политик, който вижда институциите като подчинени на изпълнителната власт, не е за тази работа. Затова са институциите, те построяват държавността в България “, разясни Добрев.

Той попита дали, когато Корнелия Нинова е била заместник-министър се е държала по този метод с тях. „ Днес тя споделя, че институциите в България ги знаем, те ще създадат това, което им подреди министър председателят. Това е рискова мисъл за политик. Това значи, че този политик не знае по какъв начин действа страната или си мисли, че страната би трябвало да действа по избран метод. Скандално е това, което е споделила Корнелия Нинова. Дали тя счита, че институциите би трябвало да бъдат подчинявани на премиера, който и да е той. Това е засегнатост за самите институции “, разяснява Добрев. Той съобщи, че от ГЕРБ имат вяра в институциите и са се постарали да ги създадат във времето, колкото се може по-независими.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР