Корнелия Нинова: Избори трябва да има, този парламент е изчерпан.Случващото

...
Корнелия Нинова: Избори трябва да има, този парламент е изчерпан.Случващото
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Избори трябва да има, този парламент е изчерпан


Корнелия Нинова: Избори би трябвало да има, този парламент е привършен.

Случващото се е боязън, лакомия, изменничество, безнаказаност и мъка. Една част от сглобката – Бойко Борисов – се опасява от отмъщение, от търсене на отговорност.

ПП-ДБ се заслепиха от алчността си за власт. И двете групи предадоха гласоподавателите си. Няма едно взето решение в интерес на народа. Това съобщи водачът на БСП Корнелия Нинова в ефира на бТВ.
Всичко по тематиката:Скандалите сред ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ при ротацията на кабинета 104
„ Виждате всеки ден в какво се трансформира и Народното събрание, и България. Всеки ден оставане на власт на тази сглобка значи мъка. Толкова борби съм видяла през годините, такова знамение не съм виждала – такава загуба на човешко достолепие, на политически морал. Първо се арестуваха, обещаваха, събраха се, прегърнаха се. Постоянно оскърбление, обиди, вадене на диалози посред им. Кой чупил стъкла, бутилки. В политиката сме краткотрайно, обаче оставаш човек, би трябвало да живееш с достолепие в този живот “, безапелационна е тя.

Според нея изборите няма да доведат до настройка знамение, а до „ нещо, различно от това в този момент “: „ Постоянното повторение, че изборите няма да трансформират нищо, е неточност. Така отхвърляме правото на хората да се произнасят. Избори би трябвало да има. Убедена съм, че резултатът няма да е същият. Няма по какъв начин хората, които заложиха на „ Промяната на митингите “ през 2020 година, да не са разочаровани от това изменничество. Няма по какъв начин симпатизантите на ГРЕБ да са удовлетворени по какъв начин Борисов жертва партията си, тези дами, Мария Габриел, поради персоналното си оцеляване. Все отново се надявам, че за толкоз години хората ще оценят, че останахме единствената партия, която тези години не се прегърна с мафията. “

На въпрос какъв сътрудник е „ Продължаваме промяната “, Нинова съобщи: „ Те са комплициран сътрудник. Когато управлявахме с ПП-ДБ, сигурна съм, че не помните нито един сходен скандал – разделяне на постове, прилагателни, обиди, блъскане за власт – нямаше такова нещо. Само с Тодор Тагарев – изрично споделих на Кирил Петков: „ Предложиш ли Тагарев, пада държавното управление “. Но това не е като Борисов – неговата дума е евтина, тя не тежи.
Кирил не се съмняваше в моята дума, даже в този момент ми споделя:
„ При вас знаех – кажете ли да, значи да “.

Докато в този момент той не може да има вяра на Борисов, там мнението се сменя дневно по три пъти. Приключихме тогава годината с недостиг под 3%, първи в Европа по индустриално произвеждане, 20 милиарда лева стигнаха от бебето до възрастния човек, и управлявахме по-кратък интервал от този, който в този момент ръководят. Това демонстрира какъв коректив е БСП. “
„ Не ме питайте дали отново ще управляваме с ПП-ДБ.
Всичко зависи от резултатите на изборите.

Избори, резултати и тогава ще приказваме. С ГЕРБ категорично няма да управляваме.

Докато аз съм ръководител, ГЕРБ няма да вземе БСП, по този начин както взе десетки партии в историята.
И на него му го споделям – няма да стане.
 Този парламент е привършен, не може да има трайно болшинство със смислена задача и стратегия за хората. На който и да се даде третият мандат, той е жертван в тази обстановка, в която се намира Народното събрание “, сподели още тя.

Нинова разяснява и трусовете в личната ѝ партия: „ Едни и същи 50 души целят да ме смъкват от лидерското място.

В коя властническа партия всеки, който желае, се показва по малките екрани против управлението и плюе? Единствената партия, в която решенията се взимат от груповите органи. “

Тя към момента не е решила дали ще се кандидатира още веднъж за поста на ръководител на БСП.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР