Корнелия Нинова има проблем – тя върви през просото, без

...
Корнелия Нинова има проблем – тя върви през просото, без
Коментари Харесай

Овчаров: Нинова върви през просото, но още е ценна за партията

Корнелия Нинова има проблем – тя върви през пръсти, без да се преценява с обикновените действителности, на първо място в партията и основава вътрешни фронтове вместо да търси поддръжка. Това разяснява Румен Овчаров, който е член Националния съвет на Българска социалистическа партия в събота. Въпреки рецензиите обаче Овчаров счита, че Нинова още е скъпа за партията.

”Не можеш, не е обикновено непрестанно да създаваш вътрешни фронтове в партията и Националния съвет. Един водач, изключително като Корнелия, която желае да смъкна Бойко Борисов и ГЕРБ от власт, би трябвало да консолидира към себе си мощ. Трябва не да разделя, би трябвало да сплотява – на първо място партията, не да отваря фронтове в нея”, сподели Овчаров пред бТВ.

Той добави, че водачът би трябвало да сплотява левицата и ”трябва да търси поддръжка от всички, недоволни от модела на ръководство ”Борисов “, от разпределянето на порциите по този модел, от имитацията на народна власт, от псевдосправедливостта”. ”Не можеш да вървиш напред, когато непрестанно отваряш фронтове откъм гърба, в тила си “, сподели Овчаров.

Той обаче уточни, че Нинова е водач, който е направил доста за партията и я е върнала на политическата сцена, трансформирала я е ясно и изрично в опозицията на ръководството, ”но има време, до момента в който стане алтернативата на ГЕРБ “.

Помолен да разяснява писмото на Георги Гергов за падението на Нинова, той отхвърли и уточни: ”Не мисля, че Гергов може да каже нещо, което да е значително за Българска социалистическа партия “.

На въпрос има ли хора в партията, които симпатизират на ГЕРБ и биха желали да влязат в колаборация с ръководещите, той отговори: „ Очевидно има, само че това е тематика, която беше завършена преди повече от половин година, в този момент не стои на дневен ред “.

Запитан дали Нинова е била неодобрена на пленума на Българска социалистическа партия предходната седмица, той сподели: ”На някои хора прекомерно доста им се желае да се случат някои неща и малко преждевременно и пресилено възприемат това, което се случи на този пленум, като надали не опция за реванш. Малко преждевременно тази група хора, които се усещат персонално наранени от нея, взеха решение, че е пристигнал моментът за реванш. Не е пристигнал моментът. Тя към момента е скъпа за партията “, сподели Овчаров.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР