Корнелия Нинова има подкрепата на партията, но въпрос на лично

...
Корнелия Нинова има подкрепата на партията, но въпрос на лично
Коментари Харесай

Георги Свиленски: Въпрос на лично решение е дали Корнелия Нинова ще се кандидатира отново за председател

Корнелия Нинова има поддръжката на партията, само че въпрос на персонално решение е дали тя ще се кандидатира още веднъж за ръководител. Това сподели Георги Свиленски от Българска социалистическа партия в предаването „ Събуди се " по Нова телевизия. Той уточни, че има ясно открита процедура за избор и съгласно нея ще бъде определен новият водач на левицата. На 22 януари Конгресът би трябвало да установи оставката на Корнелия Нинова, Националният съвет би трябвало да започва процедурата по директен избор и тогава ще забележим кои са претендентите за ръководител.

Свиленски съобщи, че в случай че Корнелия Нинова бъде определена за вицепремиер, всеки от 26-те народни представители от левицата са почтени да станат ръководители на парламентарната група. Това ще бъде решено във вторник.

Той разяснява и кандидатурата на Иван Иванов за министър на земеделието и храните и обвиняванията на опозицията, че в предишното си е бил част от СИК. „ Много бързо някои структури и кръгове се уплашиха, че корупцията стопира, че ще има ред и сигурност. До там са стигнали и това са намерили ", съобщи Свиленски и прикани: „ Нека да гледаме по делата им. " Той уточни, че Иванов осем години е заместник-председател на Комисията по вътрешна сигурност и член на Комисията по европейски въпроси и надзор на европейските средства.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР