Корнелия Нинова и Николай Добрев напълно са полудели след загубата

...
Корнелия Нинова и Николай Добрев напълно са полудели след загубата
Коментари Харесай

Нинова и Добрев в опит да вземат главата на Калоян Паргов

Корнелия Нинова и Николай Добрев изцяло са полудели след загубата на локалните избори и идната кавга с тях от страна на цялата партия, в това число и на спечелилите червени кметове.

В суматохата си, че ще бъдат остро атакувани и защото към този момент се желаят оставките и на двамата, в петък вечерта - напълно по живковски - двамата са се пробвали да отстранят водача на столичните социалисти от председателския пост в София благодарение на локалната им марионетка и изцяло несъответстваща, само че правоверна на управлението социалистка Ана Янева, чиито персонален рейтинг е под точката на замрзване.

Изумената столична организация даже не можела да проумее какво й се случва, защото на локалните избори тя не просто извърши повелята на управлението да удвои резултатите си от предходния избор, а даже надвиши този параметър, като ги направи от 6 на 15. Формалният претекст евентуално е бил загубата на Мая Манолова, която Българска социалистическа партия поддържа по искане на столичната организация. А може би и поддръжката, която социалистите дадоха на втори тур за районните кметове на Демократична България и завоюваха единствено едно място.

Въпреки това обаче Янева оказала безчовечен напън върху структурата под диктовката на Нинова и Добрев, само че номерът не минал. Столичните социалисти препотвърдили доверието си към Паргов с 8 на 6 гласа и 1 "въздържал се ", което значи че в действителност софийският водач на Българска социалистическа партия е оживял на поста единствено с 1 глас, макар доста по-високия си рейтинг от двамата отпред на столетницата.

Корнелия Нинова е в див смут, че след окончателното елиминиране на провалената Мая Манолова от борбата за лид4ерството на Българска социалистическа партия, Паргов се трансформира в единствения действителен мощен неин съперник и очевидно бърза да го дискредитира и в профил преди старта на номинациите за ръководител на Българска социалистическа партия.

Междувременно стана ясно, че изплашената до гибел лидерка от към този момент поисканата ѝ оставка първо анулира предвиждания за през днешния ден - 9 ноември, пленум на Националния съвет на Българска социалистическа партия. После анулира и банкета, който бе замислила да организира в София с новоизбраните кметове на партията, управлението и парламентарната ѝ група и най-после стана ясно, че всички тези мероприятия ще бъдат слети идната събота на съвещание на Националния съвет.

В същото време вътрешната съпротива на провалената лидерка направи разгромяващ разбор на изборната загуба на Българска социалистическа партия на локалния избор с искане за оставките на Нинова и Добрев и към този момент би трябвало да го е внесла в деловодството на "Позитано " 20, с цел да бъде прегледан на първото съвещание на Националния съвет на Българска социалистическа партия след локалните избори.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР