Корнелия Нинова и кандидатите за народни представители от листата БСП

...
Корнелия Нинова и кандидатите за народни представители от листата БСП
Коментари Харесай

Безмитният украински внос убива родното производство

Корнелия Нинова и претендентите за народни представители от листата „ Българска социалистическа партия за България ” във Велико Търново се срещнаха с фермери и производители на български артикули на националния събор на овцевъдите. Десетки земеделци споделиха проблемите си и потърсиха поддръжка и решения.
" От години се борим за българските, родните, качествени и вкусни плодове, зеленчуци, мляко и месо ", съобщи Нинова. " Помните, какъв брой години се борихме с комерсиалните вериги, които издевателстваха над българските производители. В идващия парламент ще вземем незабавно ограничения ", безапелационна бе Корнелия Нинова. Според нея първо би трябвало да се възстановят „ Напоителни системи ”, които ГЕРБ унищожи, наряза и съобщи на скрап, защото без напояване няма земеделие. Втора цел на Българска социалистическа партия е да се изравнят европейските дотации на нашите земеделци с тези на другите европейски производители, защото с по-ниски дотации ние сме неконкурентни. Освен това българските дотации не би трябвало да отиват най-вече в зърнопроизводителите, а при производители на плодове, зеленчуци, мляко и месо. Според водача на Българска социалистическа партия е нужно да се съкрати веригата на доставки от полето до масата, защото не може прекупвачи да печелят големи суми от труда на хората и от потребителите, без да са положили грам труд.
Като пета мярка Нинова уточни прекъсване на безмитния и неконтролиран импорт от Украйна, който убива родното произвеждане. Тя заключи, че корупцията и кражбите убиват легалните производители, като официално се регистрират площи и глави добитък без да съществуват и се заплащат пари за тях. " Това би трябвало безапелационно да се приключи ", уточни водачът на Българска социалистическа партия.
В края на предходната седмица водачът на Българска социалистическа партия се срещна с жителите на Нови Искър, Световрачене, Чепинци, Негован и Войняговци. Хората се оплакаха от доста нерешени проблеми. " София е разграничена на две скорости. Хората в Световрачене, Негован, Чепинци и Кубратово нямат канализация. Готовият план за такава е бил отритнат, а Фандъкова е пренасочила парите към Банкя. Познайте за какво? На 12 обитаеми места и 5 квартала има единствено 4 служители на реда. В цели села нощем светят единствено две лампи. Борисов непрекъснато се хвали какъв брой добре управлявал България. Толкова добре, че по негово време сме последни по всички ранглисти в Европейския съюз. Но вижте по какъв начин е ръководена София, по какъв начин живеят хората в крайните квартали. Това е неприемливо. ", съобщи Нинова.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР