Корнелия Нинова да върне незабавно мандата, защото няма с кого

...
Корнелия Нинова да върне незабавно мандата, защото няма с кого
Коментари Харесай

Членове на червения НС: Нинова веднага да връща мандата!

Корнелия Нинова да върне неотложно мандата, тъй като няма с кого да влезе в коалиция за кабинет. Това приканват членове на Националния съвет на социалистите ден преди свикания в сряда пленум, от който Нинова ще желае мандат за договаряния.

" Голямата част от членовете на Националния съвет на Българска социалистическа партия, водени от правилата, традициите и политиките на нашата партия и от волята на българските социалисти, сме срещу политическата колаборация с ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи, олицетворяващи отречения от болшинството българи корупционен модел. Наред с това по този въпрос има решение на Конгреса на партията, взето по персонално предложение на Корнелия Нинова.

Също по този начин голямото болшинство от социалистите са срещу политическата колаборация с дясната партия „ Продължаваме промяната “ и антикомунистическата и русофобска „ Демократична България “. Те за броени месеци излъгаха очакванията на българското общество за смяна, за битка с корупцията, за нов морал в политиката. Коалицията на Българска социалистическа партия с тези партии донесе огромни репутационни вреди и тежък електорален срив на нашата партия, която бе превърната в съизвършител в пагубни за България решения. "

Това се декларира в позиция на другарите, които са срещу всевъзможни договаряния. Според тях точно поради " сходни политически неточности " и поради " голословната и пагубна за партията война на управлението против президента Радев " за 2 години Българска социалистическа партия изгубила огромна част от своята политическа тежест - от втора парламентарна мощ през 2017 година през днешния ден е пета, от опция на ГЕРБ  - част от политическия миманс.

" Българска социалистическа партия няма място в Коалиция на войната, корупцията, разрухата! Тези взаимни отстъпки са повода за пагубните изборни резултати на Българска социалистическа партия и загубата на публично доверие. БСП е ценностна партия и никакви краткосрочни политически съображения не оправдават отстъплението от правилата ", упорстват те.

Според позицията им " пътят е неотложно връщане на мандата за сформиране на държавно управление в границите на 48-ото Народно събрание и предприемане на решителни ограничения за смяна и излекуване на Българска социалистическа партия и обединяване на левите сили в България ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР