Корнелия Нинова би трябвало сега да е големият победител, тя ...

Корнелия Нинова би трябвало сега да е големият победител, тя

Румен Овчаров: Войната вътре в партията провали Корнелия Нинова

" Корнелия Нинова би трябвало в този момент да е огромният победител, тя спечели и вътрешнопартийна схватка . Нейната политика към този момент е възприета от цялата страна , само че в действителност това докара до най-лошите резултати на Българска социалистическа партия . Тя направи неточности , това изтощи партията и нея. Избирателите не асоциираха Българска социалистическа партия с промяната. Войната вътре я фалстарти " , това сподели в излъчването " Денят на живо с Наделина Анева " по NOVA NEWS Румен Овчаров, член на Народно събрание на Българска социалистическа партия , някогашен енергиен министър.

Той добави, че с преизбирането на държавния глава Радев е изпълнена дилема номер едно, втората е да се състави държавно управление и в случай че това не се случи, може да се " даде въздух " на онова, против което е имало битка и митинги .

" Няма аргументи Корнелия Нинова да не води договарания от името на Българска социалистическа партия за сформиране на държавно управление . Темите Северна Македония и Истанбулската спогодба няма да са препъникамъните за сформиране на ново ръководство " , безапелационен е Румен Овчаров.

Според него даже в този момент хората стартират да осъзнават, че гаврата с природата е необратим развой , само че добави , че и гаврата с човешката природа - също е подобен ." Несериозно е да се твърди, че Румен Радев се пробва да узурпира цялата власт, и то от човек, който държеше всички лостове в ръцете си, без Президентството " , сподели още социалистът.

" Новите политици имат предпочитание да чуват специалисти . Това не бе по този начин с предходното ръководство " , регистрира Овчаров.

Относно предстоящото в енергетиката, Румен Овчаров съобщи , че в следващите 20 години не би трябвало да се приказва за живота на пети и шести блок на АЕЦ " Козлодуй " . Той призна, че затварянето на „ Мариците “ е неизбежно.

Според него няма да има казус с високи сметки за ток при започване на 2022 година.


Източник: fakti.bg