Кориците на списания могат да разказват истории, а през годините

...
Кориците на списания могат да разказват истории, а през годините
Коментари Харесай

Ретро тенис: кориците на списания, които разказват истории


Кориците на списания могат да описват истории, а през годините има такива, които са се трансформирали в емблематични, точно поради метода, по който са изобразени.

През 1996 година списание „ Tennis ” излиза със заглавие: „ Ришар Гаске – първенецът, който Франция чака “. Тогава тенисистът е единствено на девет години, а по-късно ще признае, че точно големите упования, с които е бил претрупан, са измежду аргументите да счита капацитета си за неосъществен.

Разбира се, това е времето, в което плануват блестящо бъдеще на Гаске, в което той да бъде №1 при мъжете и да донесе първа купа на Франция от Големия шлем от Яник Ноа през 1983 година.

Корицата, въпреки и надалеч не единствена с сходен акцент, се трансформира в нарицателно за това какво може да направи вниманието на медиите и обществото.

А какво ще кажете за: „ Две сестри превземат света и оставят ракетите да приказват вместо тях “?

Заглавието от 2001 година единствено загатва за това в какво ще се трансфорат Серина и Винъс Уилямс в света на тениса и надали някой допуска тъкмо каква ще е развръзката.

Серина след това играе и на 40 години, печели невероятните 39 трофеи от Големия шлем – 23 на сингъл, 14 на двойки с Винъс и 2 на смесени двойки с Макс Мирни. Тя печели и четири златни олимпийски медала (1 на сингъл и 3 на двойки) и прекарва 319 седмици като №1, от които 186 поредни.

В света на цифровите медии, когато информацията идва стремително бързо, само че и мъчно оставя отпечатък, се връщаме малко обратно във времето, с цел да си напомним някои емблематични първи страници.

Вижте всички в галерията.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР