Корицата на Аз съм българче, в което дете облечено в

...
Корицата на Аз съм българче, в което дете облечено в
Коментари Харесай

Художникът на корицата на Аз съм българче от 2006 година: Синът ми тогава имаше анцунг в жълто и синьо

Корицата на " Аз съм българче ", в което дете облечено в жълто наследник пуловер, държи българското знаме е рисувана през 2006 година.

Това изясни в коментар самият създател Борис Стоилов.

Той е един от най-известните създатели на корици на книги в България.

" Първата корица на книгата е от 2002 година, втората от 2006 година. На първата момчето е в бяло и синьо, на тази от 2006 е от жълто и синьо. Синът ми имаше подобен анцунг. Никакви политически подмятания не е имало в тези години. Ако в този момент излезе в бяло и алено, евентуално ще ме обвините в прополски благосклонности. Не мога да предвидя какво ще стане на следващия ден и кой цвят ще е неверният. Нека не трансформираме всичко в политика ", написа Стоило. 



В мрежата може да видите остаряла публикация на книгата от самата 2006 година. Цената е единствено 3 лв., а в този момент поради инфлацията е 4.



Тук може да видите книга на фотография от 2018 година. 

Цената е 3,5 лв.



Във връзка с излязлата в Pik.bg спекулативна информация за книгата „ Аз съм българче “ от Иван Вазов, изрично заявяваме, че внушенията в публикацията са манипулативни и неистинен. Корицата на книгата и художественото й оформление са правени през 2002 година, а книгата се продава към този момент 22 години. От 2002 до 2005 година изданието е с друга корица, а от 2006 година досега се употребява актуалната корица.

Всеки опит за обвързването им с сегашни политически събития е неудобен. ", пишат от Хермес.

Въпреки това Недялко Недялков от Пик и Николай Бареков не се отхвърлят.





Проверка на Българска национална телевизия сподели, че изказванието не дава отговор на истината.

Сборникът е публикуван за първи път през 2002 година със сходна илюстрация (момчето е облечено в бяло и синьо). През 2006 нарисуваното момче на корицата към този момент е в жълто-син пуловер. Това споделя самият създател на рисунката - илюстраторът Борис Стоилов. В мненията под опровержението на издателство " Хермес " той написа, че в оформлението не е влаган какъвто и да е политически подтекст.

Самият алманах е преиздаван няколко пъти от този момент със същата илюстрация на момче в синьо-жълт пуловер, в това число предходната година.

 



Заключение:
Настоящето оформление на книгата е правено през 2006 година – 16 години преди началото на войната в Украйна. Жълто-синият пуловер не символизира украинско дете.
Твърдението, че върху корицата на сборника е нарисувано украинче, което държи българско знаме, не дава отговор на истината.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР