Корир, един от тримата кенийци, които се класираха за съботния

...
Корир, един от тримата кенийци, които се класираха за съботния
Коментари Харесай

Олимпийският шампион Емануел Корир се класира за финала на 800 м на Световното

Корир, един от тримата кенийци, които се класираха за съботния край, се оправи с лекост в сериите, само че подходи по-агресивно на полуфинала. Близо половин секунда зад водача на 100 метра, той спринтира пред сънародника си Уиклиф Кисаси и пред австралиеца Питър Бол във финалната права и приключи за 1:45.38 минута.

Мула завоюва трета серия с 1:44.89 минута. Той откри прилив на сила, с цел да премине около канадеца Марко Ароп на финалната права, до момента в който 17-годишният кениец Емануел Уаньони приключи на трето място.

На Световно състезание в Юджийн домакините от Съединени американски щати към този момент имат цялостни сцени на 100 и 200 метра при мъжете, само че три американки доближиха и до полуфиналите на 800 метра при дамите.

Олимпийската шампионка Атинг Му, Рейвън Роджърс и Ейджи Уилсън минаха серии, до момента в който кенийката Мери Мора и сребърната олимпийска медалистка от Токио Кийли Ходжкинсън от Англия - единствените други, минали под 1:58 минута този сезон, също се класираха за полуфиналите.

20-годишната Му реализира 2:01.30 минути и остана надалеч от персоналния си връх 1:55.04, подложен на същата писта преди съвсем година.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР