Коридорите на властта трескат от мащабни чистки. Министерството на отбраната

...
Коридорите на властта трескат от мащабни чистки. Министерството на отбраната
Коментари Харесай

До какви висоти може да достигне чистката в руското Министерство на отбраната. Коруционерите се надпреварват да се издават един друг

Коридорите на властта трескат от огромни чистки. Министерството на защитата продължава да задържа крадливите военнослужещи от екипа на Шойгу. И в цивилния живот високопоставените чиновници в регионалните администрации бият върхове по подкупи. За най-наглите злоукрасители на новото време - в материала на Цариград.

Новите нашумяли случаи на корумпирани чиновници по високите етажи на властта шокират с мащаба на корупцията. Най-глобалната чистка тече в Министерството на защитата.

След оставката на Сергей Шойгу министерството на защитата беше управлявано от Андрей Белоусов. Новият началник стартира инспекции, които демонстрираха: остарелият екип краде на черно.

Изплати първо, второ, трето!

Първият знак беше „ основният строител “ на Министерството на защитата Тимур Иванов, който беше задържан през април тази година и упрекнат в приемане на рушвет от повече от милиард рубли.

Скоро бяха задържани началникът на кадровия отдел Юрий Кузнецов и заместник-началникът на Генералния щаб Вадим Шамарин - и двамата също са обвинени в рушвет.

След това пристигна ред на армейски военачалник Иван Попов, който беше упрекнат в кражба на метал, провиснал за армията. Редица военни специалисти считат формираното против него дело за поръчково.

Защото военният военачалник, с помощта на чиито дейности предходната година беше допустимо да бъде спряна украинската контраатака, за разлика от други арестувани, не тънеше в разкош.

Публично - длъжностно лице, в коридорите - Кутузов

Но огънят на справедливостта към този момент е горящ и гълтам нови жертви. На 26 юли ФСБ конфигурира в Лефортово някогашния заместник-министър на защитата Дмитрий Булгаков.

Армейският военачалник, Герой на Русия, е арестуван по дело за корупция. Експерти свързват ареста му с обстоятелството, че арестуваният пръв Тимур Иванов е почнал да дава показания и нишките са довели до нови обвинени.

При Булгаков се образува такава система, че въоръжените сили се доставят с нискокачествени артикули на повишена цена. Така в самостоятелните диети телешкото беше сменено със свинско и пилешко.

Бойците са били хранени през дънер даже по време на интервенция ZОV. Цените бяха удвоени, разликата отиде в джобовете на корумпираните чиновници.

Булгаков заема длъжността заместник-министър на защитата от 2008 година до 2022 година, отговаряйки за логистиката на въоръжените сили: доставката на въоръжение, военна техника, боен превоз, положението на железопътните линии и пътищата, употребявани от Министерството на защитата, интервенцията на здания и доста други.

Но шест месеца след началото на интервенцията ZOV президентът уволни основния офицер по снабдяването на въоръжените сили.

Това стана три дни след началото на частичната готовност. Резервистите, призовани в армията, започнаха всеобщо да се оплакват от обезпечаването и изискванията на живот: трябваше да живеят в палатки и да купуват униформи, хранителни запаси и бронежилетки за своя сметка. Цялата страна събра мобилизираните на фронта и този позор си има съответно име.

Претърсването в къщата на Булгаков ясно сподели до каква степен генералите са били откъснати от народа. Силите за сигурност са разкрили у него сбирка от картини кринг, на които са изобразени той и неговият настойник Сергей Шойгу.

На платната шефът се появи в облика на командира Кутузов, а неговият зависещ носеше униформа от времето на Руската империя. Заблуди за великолепие или фрапантен неприятен усет?

Вчера се бих крепко за специфичните елементи, а на следващия ден ще продам родината си?

След ареста на военачалник Булгаков идната „ лястовица “ не лиши доста време да дойде. В четвъртък, 1 август, Министерството на вътрешните работи разгласи образуването на наказателно дело против ръководителя на Военторг.

Той е арестуван по делото за кражба в изключително огромни размери при осъществяване на държавни поръчки за Министерството на защитата.

Според източници този случай е ехтене от предходни: военачалник Булгаков, който беше задържан по-рано, „ издава своите съучастници “. Плетеница от корупция продължава да се размотава по влакна, които водят към близкото минало.

Разследването е решително, че през 2019 година шефът и чиновниците на Военторг, дружно с други съучастници, са измислили скица за кражба на доставки на военни тоалетни такъми.

Сключени са държавни контракти за към 625 милиона рубли, до момента в който цената на комплектите е голословно повишена с повече от 400 милиона рубли, посочи формалният представител на Министерство на вътрешните работи Ирина Волк.

Схемата работи сполучливо в продължение на няколко години и даже началото на спецоперация в Украйна не попречи на злодеите да изпълнят джобовете си за сметка на страната. Те изядоха освен хазната, само че и елементарните бойци.

По делото към този момент са разпитани десетки очевидци и са осъществени 64 претърсвания в домове на управление, чиновници на Министерството на защитата, в офиси на Военторг и редица негови контрагенти в Московска и Псковска области, Краснодарски край., Ставрополски край и Северна Осетия.

Веднага щом новите пандизчии стартират да приказват с вярата да се пазарят със следствието, можем да чакаме нови арести. По случая с задържаните генерали има още доста бели петна, има и мистериозна гибел.

В началото на юли в следствения арест умря предприемачът Игор Котелников, който с изключение на Тимур Иванов беше обвързван със случая на различен някогашен заместител на някогашния началник на Министерството на защитата.

Министерството на защитата е в тресчица освен от арести, само че и от оставки. Началникът на отдел " Военно имущество " ненадейно подаде оставка.

Експертите са уверени, че измененията в отдела са неизбежни: с милиарди долари оборот към момента няма задоволително пари за обезпечаване на военния личен състав.

Ах, бял транспортен съд, обезпокоително басово свирене

Мащабът на разкритата корупция в Министерството на защитата при Шойгу надвиши 11 трилиона рубли. Това съобщи депутатът Михаил Делягин, говорейки в Държавната дума. Но в цивилния живот също не всичко е умерено.

В Хабаровския завършек на 30 юли ФСБ задържа вицегубернатора Евгений Никонов, който отговаряше за опазването на здравето, по съмнение за рушвет.

Той е обвинен в приемане на рушвет в изключително огромни размери при подписване на контракти. Наемат зам.-председателя напряко на работното му място, в постройката на регионалната администрация.

Имаше въпроси по отношение на работата на длъжностното лице отдавна: положението на лечебните заведения беше тъжно и също така под негово управление те не получиха закупеното съоръжение. Но апотеозът на присвояването на държавни средства беше моторният транспортен съд " Здраве ".

Той трябваше да пътува по реката с здравно съоръжение и лекари, като стопира в отдалечени села. Но „ Хабаровският Титаник “ се оказа по-скромен в реалност, в сравнение с хартия: вместо огромен транспортен съд със 70 места, те отделиха скромна лодка за 30 души.

Подкупите възлизат на милиарди долари

Нашумяващите случаи на „ златни тоалетни “ се трансфораха в нормална действителност в актуалната история на Русия. Сумите на подкупите се пресмятат с няколко нули. Едно от най-резонантните каузи беше заведено против полковник от Министерство на вътрешните работи Дмитрий Захарченко.

Бившият шеф на отдел „ Т ” на Главна дирекция „ Икономическа сигурност и противопоставяне на корупцията ” беше хванат да взема рушвет от 800 хиляди $.

Според проверяващите той е получил пари от притежател на ресторант, който платил, с цел да спрат непрекъснатите инспекции на бизнеса му.

Луксозният живот на семейство Захарченко стана прочут, откакто в жилището на сестра му бяха открити съвсем 9 милиарда рубли. Касите с пари бяха номерирани, имаше и тетрадка за водене на парите.

Те бяха толкоз доста, че беше нужен камион, с цел да ги извади. А в колата на Захарченко, паркирана на улицата, и в сметките на роднините му бяха открити няколкостотин хиляди $.

Полицаят не можа да изясни от кое място имат толкоз пари. В изгода на страната са иззети първокласни жилища, коли, имоти и пари от банковите сметки на фамилията му. А самият той влезе в зоната през 2019 година В продължение на 13 години.

Но Захарченко надалеч не е рекордьор по подкупи. Дланта отива при някогашния губернатор на района Сахалин Александър Хорошавин.

Според правосъдната присъда той е получил 5,6 милиона $ от съсобственика на компанията Енергострой - това е рушвет при сключването на контракт за построяването на четвъртия енергоблок на Южно-Сахалинската топлоелектрическа централа. При претършуване в дома на ръководителя на района са открити съвсем 1 милиард рубли в брой в разнообразни валути.

Той също по този начин има няколко жилището в Москва, имоти и къща в региона на Москва, както и два автомобила Bentley. Хорошавин също беше наказан на 13 години затвор.

Друг „ първенец “ е някогашният министър на икономическото развиване на Русия Алексей Улюкаев. През 2016 година му бяха платени 2 милиона $.

Съдът откри, че служителят е изискал тези пари за позитивен обзор на договорката за закупуване на акции на Башнефт от Министерството на икономическото развиване. Улюкаев не се призна за отговорен, само че беше наказан на 8 години и санкция от 130 милиона рубли.

Корупцията е присъща линия на елитите

Ръководителят на Националния комитет за битка с корупцията Кирил Кабанов в диалог с Цариград акцентира особеността на корупцията в Русия.

Това е, че по-голямата част от по този начин наречения хайлайф е образуван посредством корупция. Следователно той към момента има съществено въздействие върху стопанската система като главен горист сегмент.

" Днес виждаме, че корупцията е редовно събитие. Щом МО се разрови, дръпнаха се други конци. Това е част от нашия бизнес през днешния ден, защото страната има най-вече пари. А разпределението на бюджетните средства е уязвима зона за корупция, " - споделя специалистът.

Той означи, че през последните няколко години битката с корупцията последователно затихва: започнаха наказания, бизнесът изиска да не бъде проверяван.

По-голямата част от договорите бяха подписани при закрити порти. Възможностите за корупционни покупко-продажби се разшириха, а рисковете също се усилиха.

" Невъзможно е да се победи корупцията, както всеки тип престъпност. Можете да го намалите. За да извършите това, е належащо да поставите задания на чиновниците на реда. Нашите елити се нуждаят от доста мощно разклащане.

Защото страната просто ще загине от равнището на корупция, което стартира да пораства още веднъж. Днес страната просто не може да издържи това, в това число спомагателната финансова тежест, " – предизвести Кабанов.

Лесен път до зоната

Философът Александър Дугин, разяснявайки последните корупционни кавги, означи, че да си длъжностно лице в Русия в наше време въобще не е това, което наподобява.

" Това е тестване и прелъщение. Това е доста висок риск. Изглежда, че властта носи облага, комфорт и безотговорност. Но по този начин наподобява. Всъщност това е най-лесният път към зоната, " - споделя Дугин.

Служителят в действителност е поканен да извърши нещо нелегално, само че единствено с цел да го хване и изпрати в пандиза. В същото време разпоредбите на играта не се изясняват предварително; Предпазливостта удължава времето на свободата, само че единствено забавя неизбежното. Дугин написа:

За да не крадете или злоупотребявате въобще, ще би трябвало да влезете в спор със системата, което като цяло си е чисто прелъщение.

Така че Върховният наблюдаващ следи по какъв начин всеки ще се оправи с това, когато стартира да се бунтува против общата корупция и се научи да я побеждава.

Според философа всичко ще се промени единствено когато сериозна маса от чиновници стартира да се оправя с изкушението. Междувременно целият нов домакински капитализъм е прелъщение за тях. Който се поддаде си е отговорен.

Какво от това?

Голяма чистка на елитите е натурален резултат от необуздания капитализъм. И това грандиозно „ измиване ” ще се управлява от хора, които не са опетнили името си с мръсни истории. Един от тях е новият министър на защитата Андрей Белоусов.

В коридорите споделят, че той не толерира корупцията. Щом такива водачи станат повече от техните антиподи, злоупотребите ще бъдат изчистени освен от армията, само че и от цивилното население. Дойде времето.

Превод: СМ

Източник: Царьград

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед29522Кольо Колев: Очаквам да има две ДПС-та, само че е допустимо да няма нито едно Движение за права и свободи на изборитеАлтернативен Поглед15866Кольо Колев: Правителство или нови избори!?Алтернативен Поглед28928Доц. Георги Димов: Защо България умира, откакто е в два съюза, които към момента се назовават " клубове на богатите "?Алтернативен Поглед18111Доц. Георги Димов: Ролята на българите за разцвета на Византия през 11-12 векАлтернативен Поглед9129Борислав Гуцанов за процесите вляво: Трябва да се учим от историята и да не повтаряме грешките!  Дарина Григорова, Украйна, две народи, антагонисти, историческа памет, полезности, Русия  Дарина Григорова, Украйна, две народи, антагонисти, историческа памет, полезности, Русия Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР