Коридорът за морска помощ към Газа може да започне да

...
Коридорът за морска помощ към Газа може да започне да
Коментари Харесай

Фон дер Лайен очаква морският коридор към Газа да заработи през уикенда

Коридорът за морска помощ към Газа може да стартира да действа този уикенд с пробна пратка, напуснала Кипър още в петък, сподели Урсула Фон Дер Лайен, заяви " Би Би Си ".

Съобщението на шефа на Европейската комисия идва, откакто Съединени американски щати обявиха, че ще основат

Говорейки в Кипър, Фон Дер Лайен сподели, че Газа е " изправена пред филантропична злополука " и морският кулоар ще улесни доставката на огромни количества спомагателна помощ.

Пилотната доставка на помощ ще пристигна в съгласуваност с Обединените арабски емирства и Световната централна кухня за помощ, сподели тя.

В четвъртък  Байдън сподели, че американските военни ще построят пристан за превозване на доставки от кораби в морето до брега, само че американски чиновници споделиха, че ще отнеме " няколко седмици ", с цел да се сътвори.

Операцията, която съгласно него няма да включва американски войски на място в Газа , ще разреши на огромни кораби да доставят храна, вода, медикаменти и краткотрайни убежища. Първоначалните колета ще дойдат през Кипър, където ще се проведат израелски инспекции за сигурност.

" Временният пристан ще даде опция за о громно увеличение на количеството филантропична помощ , която влиза в Газа всеки ден ", сподели президентът Байдън.

Той добави, че Израел би трябвало да " извърши своята част " , ​​като разреши на повече помощ да влезе на територията и да " подсигурява, че филантропичните служащи няма да бъдат хванати в кръстосания огън ".

" Хуманитарната помощ не може да бъде второстепенно основание или разменна монета.

Израелската войска стартира въздушна и наземна акция в Газа след, при които бяха убити към 1200 души, а други 253 бяха взети за заложници.

Повече от, заяви ръководеното от Хамас здравно министерство на територията.
 Шеф на Организация на обединените нации: Израелските селища се уголемяват рекордно
Шеф на Организация на обединените нации: Израелските селища се уголемяват рекордно

Разширяването рискува да отстрани всякаква опция за палестинска държава
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР