Кориандърът е добре позната подправка. Има широко разпространение освен в

...
Кориандърът е добре позната подправка. Има широко разпространение освен в
Коментари Харесай

Как да отгледаме ароматен кориандър в саксия у дома

Кориандърът е добре позната фалшификация.

Има необятно разпространяване с изключение на в кулинарията, и в националната медицина.

Плодовете му имат благотворно въздействие за секрецията на стомаха, червата и белите дробове.

Полезни са за кръвоносните съдове и подтикват имунната система.

Кориандърът се предлага и при болки в стомаха, диария, кашлица, зной, бронхит. Компрес от листата му облекчава болките в ставите.

Освен всичките тези потребни свойства, растението придава и превъзходен усет на редица обичайни ястия. Най-хубавото в тази ситуация е, че е извънредно елементарно да си отгледате у дома растението, без това да изисква особени грижи.

За задачата ви е нужна продълговата саксия.

Идеалните ограничения са към 45 сантиметра ширина и дълбочина към 20-25 сантиметра. Това е належащо, тъй като характерно за кориандъра е, че не би трябвало да се мести откакто един път е засят.

Поставете на дъното на саксията дренаж от дребни камъчета или глинени черепи, само че внимавайте да не покриете дупките на дъното, с цел да може непотребната вода да се оттича.

 кориандър Thinkstock

Допълнете съда с обогатена песъчлива почва, която можете да си набавите от близкия цветарски магазин. Преди да засадите семената, напоете почвата с вода, като внимавате да не прекалите.

Почвата би трябвало да е леко влажна, а не да се е трансформирала в тиня. Поставете отмерено семената и ги покрийте с тъничък пласт пръст.

Саксията се оставя до прозорец, с цел да бъде непрекъснато изложена на слънце. Кориандърът не се нуждае от специфична температура. Счита се, че стайната е идеално изискване за неговото развиване. Обикновено в рамите на седем до 10 дни семената покълват и се демонстрират от почвата.

 Thinkstock

Нужната на растението влага са обезпечава с разпръсквач. Не се полива, тъй като семената са посети в плитка почва и могат да се изместят. Земята би трябвало да се поддържа релативно влажна, с цел да може кориандърът да се развива добре.

Това е всичко. Когато стъблата на кориандъра доближат 10-15 сантиметра височина, може да ги откъснете. Веднъж седмично премахвайте по два-три листа от растението, защото по този метод ще стимулирате продължителния му напредък.

 Thinkstock

За още потребни и практични публикации харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР