Кори Гоф трябваше да се бори своеобразно със зъби и

...
Кори Гоф трябваше да се бори своеобразно със зъби и
Коментари Харесай

Победите не спират: Гоф не допусна изненада и преодоля първата поставена на пътя си в Ню Йорк

Кори Гоф трябваше да се бори самобитно със зъби и нокти за оставането си в шампионата на тазгодишния US Open, само че показва шампионски темперамент и се класира за осминафиналната фаза. 19-годишната американка, която неотдавна завоюва най-голямата купа в кариерата си, триумфирайки на WTA 1000 конкуренцията в Монреал, срещна сериозна опозиция от 32-рата сложена Елизе Мертенс, само че сподели нужната воля за победа и сътвори цялостен поврат по-късно над два часа на корта - 3:6 6:3 6:0.

Така международната номер 6 се класира за етапа на топ 16 в Ню Йорк, където ѝ следва да премери сили с двукратната финалистка в конкуренцията и някогашна " мейджър " шампионка Каролина Вожняцки, която през предишния месец се завърна в тениса след тригодишно неявяване.

Още през цялото време на дуела шампионката в Синсинати опитваше да наложи волята си в разиграванията, като взимаше топката рано и със сериозна мощност в ударите си стигаше до печеливш свършек на своите офанзивни акции, което я изведе до два брейкбола в шестия. Изправена до стената във фундаменталната обстановка, 32-рата сложена устоя на натиска на тийнейджърката, с помощта на впечатляващата дълбочина в ударите си, като оттова насетне играта на американката напълно рухна и грешките от нейната ракета се трансфораха в непрекъсната константа, с цел да станем очевидци на два следващи пробива в актива на Мертенс, която поддържаше нужната непоклатимост в размените от главната линия и записа откриващия сет на сметката си.

На старта на втората част Гоф показва сериозен темперамент в дебютния си гейм, траял маратонските 12 минути, като отрази цели пет брейкбола и незабавно получи нужната ѝ доза подтик в играта от стореното, при което благодарение на 23-хилядната аудитория зад тила си влезе в напредък и осъществя ранен пробив. Напрежението върху плещите на международната номер 6 обаче още при идното ѝ подаване ѝ изигра неприятна смешка и тя още веднъж позволи куп непредизвикани грешки, инкасирайки рибрейк.

Въпреки това, то оптимистичните знаци за усъвършенстване в нивото на Коко бяха повече от ясни и с течение на времето страхотната досега отбрана на белгийката стартира да се пропуква, като грешките от нейната ракета се превръщаха във все по-често събитие на " Артър Аш Стейдиъм ". Именно появилите се съмнения в представянето на международната номер 32 въодушевиха тийнейджърката да ускори в още по-голяма степен своя напън върху очевидно несигурния форхенд на Мертенс, като това решение, съпроводено от сполучливите излизания на мрежата, се оказа основно за шампионката в Синсинати, която най-сетне влезе в темп в разиграванията и завоюва последните четири гейма в сета, с цел да възобнови равенството в общия резултат на съревнованието.

Самата среща пък извънредно доста наподобяваше успеха на американката над Лаура Зигемунд на старта в шампионата, когато тя още веднъж в напрегната втора част избегна провалянето, преди да реши всичко в заключителната такава. Развоят на днешния конфликт точно заради тази причина не трябваше да ни изненадва толкоз доста, откакто с настъпването на третия сет Гоф зададе прекомерно високо движение на игра и наложи своята доминация по всеки един индикатор, с цел да приключи наказателната си акция над 32-рата сложена по ослепителен метод, " връзвайки ѝ геврек ", посредством който официализира успеха си.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР