Корейският технологичен гигант Samsung Electronics отчете най-високата си печалба от

...
Корейският технологичен гигант Samsung Electronics отчете най-високата си печалба от
Коментари Харесай

Samsung с най-висока печалба от три години насам

Корейският софтуерен колос Samsung Electronics регистрира най-високата си облага от три години насам за третото тримесечие на 2021 година Оперативната облага е 10.4 милиарда $, което е покачване от 31% по отношение на същия интервал на 2020 година Общите доходи са се нараснали с 10% и надвишават 63 милиарда $.

Новините обаче не са задоволително положителни за вложителите. Обявяването на финансовите резултати повиши акциите на Samsung с 0.3%. " И приходите, и оперативната облага са по-ниски от нашата оценка, както и от пазарната оценка ", разяснява пред CNBC Семеен кодекс Ким, изпълнителен шеф и старши анализатор в Daiwa Capital Markets.

Един от отделите на Samsung, който обичайно е измежду най-печелившите - този за полупроводници, може да има усложнения в близкото бъдеще. Цените на чиповете се повишават, което сигурно е спомогнало за високите финансови резултати, откакто Samsung, както и Apple, се бяха запасили с материалите, нужни за тяхното произвеждане. Тези ресурси обаче са на изчерпване, а цените на материалите не престават да се повишават.

Проблемите с световната верига на доставки и по-точно с доставките точно на чипове, наподобява също ще продължат. Чиповете за памет, в които Samsung специализира, са се продавали с 46% повече по отношение на същия интервал на 2020 година, а общата облага от полупроводници за тримесечието възлиза на към 8.5 милиарда $. Покачване има и в бранша на произвеждане на екрани, като основната причина за това са увеличените продажби на телефони, таблети, както и игровата подпора Nintendo Switch, която също употребява екрани, създадени от Samsung.

Корейският софтуерен колос Samsung Electronics регистрира най-високата си облага от три години насам за третото тримесечие на 2021 година Оперативната облага е 10.4 милиарда $, което е покачване от 31% по отношение на същия интервал на 2020 година Общите доходи са се нараснали с 10% и надвишават 63 милиарда $.Новините обаче не са задоволително положителни за вложителите. Обявяването на финансовите резултати повиши акциите на Samsung с 0.3%. " И приходите, и оперативната облага са по-ниски от нашата оценка, както и от пазарната оценка ", разяснява пред CNBC Семеен кодекс Ким, изпълнителен шеф и старши анализатор в Daiwa Capital Markets.
Благодарим ви, че четете Капитал!
Вие употребявате конфиденциален режим на интернет браузъра си. За да прочетете публикацията, би трябвало да влезете в профила си.

Всеки консуматор може да чете до 5 публикации месечно без да има абонамент за Капитал.
Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията
Тема Технологии
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР