Корейският технологичен гигант Samsung Electronics обяви инвестиция от 230 милиарда

...
Корейският технологичен гигант Samsung Electronics обяви инвестиция от 230 милиарда
Коментари Харесай

За $230 милиарда: Самсунг прави най-голямата база за производство на чипове

Корейският софтуерен колос Samsung Electronics разгласи инвестиция от 230 милиарда $, която ще бъде осъществена през идващите 20 години, с цел да създаване на най-голямата база за произвеждане на полупроводници в света, съгласно компанията.

Това е част от напъните за стимулиране на националната промишленост за чипове, съобщи Daily Sabah.

Проектът на Samsung е част от капиталов проект за частния бранш на държавното управление. Той включва повече данъчни облекчения и поддръжка за повишение на конкурентоспособността на високотехнологичните браншове, в това число тези за произвеждане на полупроводници.

Производствената база ще бъде издигната в провинция Кьонгги покрай столицата Сеул до 2042 година Планират се пет завода за полупроводници. Те ще бъдат ситуирани покрай съществуващите локални заводи и ще създават разнообразни типове чипове.

Гигантът „ Самсунг “ се пробва да разшири наличието си в производството на съвременни чипове, очаквайки, че търсенето ще нарасне през идващите години с приемането на нови технологии като 5G безжични мрежи, изкуствен интелект и самоуправляващи се коли и така нататък

Производството на полупроводници е един от шестте основни софтуерни промишлености, които страната вижда като най-важни за своята подвластна от износа стопанска система. Фокусът е и върху произвеждане на акумулаторни акумулатори, електрически транспортни средства, роботика, екрани и биотехнологии.

Правителството се надява да притегли 422 милиарда $ корпоративни вложения в тези планове до 2026 година

Планът на Южна Корея идва в миг, когато други софтуерни центрове, като Съединените щати, Япония и Китай, стартират да обръщат повече внимание на вътрешното си произвеждане на чипове с протекционистични ограничения, данъчни облекчения и обилни дотации, с цел да привлекат вложения.

Освен това Samsung Electronics, подразделението Samsung Display, филиалите Samsung SDI и Samsung Electro-Mechanics възнамеряват да влагат 60,1 трилиона вона през идващите 10 години в отвън столични региони на Сеул за произвеждане на екрани и акумулатори.

„ Самсунг “ е най-голямата компания в Южна Корея. Тя регистрира внезапен спад на облагите си през последните месеци, поради по-слабото търсене на артикули за потребителска електроника и чипове.

Печалбата на компанията за последното тримесечие падна с съвсем 70%, тъй като цените на чиповете падат внезапно.

Друг огромен южнокорейски производител на чипове SK Hynix, регистрира оперативна загуба от 1,3 милиарда $ за интервала октомври-декември, което означи първия му тримесечен недостиг от 2012 година
 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР