Корейският технологичен гигант Samsung Electronics Co. отчете по-висок от очаквания

...
Корейският технологичен гигант Samsung Electronics Co. отчете по-висок от очаквания
Коментари Харесай

Как Samsung предизвиква рали за $30 милиарда сред производителите на чипове?

Корейският софтуерен колос Samsung Electronics Co. регистрира по-висок от упования 21% растеж на приходите, предава Bloomberg. Така компанията успокои най-големите опасения на вложителите за въздействието на отслабването на потребителското търсене и възходящите разноски за материали върху промишлеността за производството на чипове на стойност $550 милиарда.

Резултатите на най-голямата южнокорейска компания са една от първите огромни софтуерни компании, които регистрират финансовите си резултати след основното тримесечие. Въпреки че към момента има опасения за дълготрайното влияние на евентуална световна криза, вложителите възприеха разширението на финансовия резултат на Samsung като добър знак.

Акциите на производителите на чипове може да са били свръхпродадени?

Акциите на Samsung нарастнаха с 3,2% по време на утринната търговия в Сеул, до момента в който другият производител на чипове за памет SK Hynix Inc. добави 3,4% към капитализацията си. За Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. нарастването е от 5,4%, а съперникът United Microelectronics Corp. добави 9% в Тайпе. И четирите азиатски производители на чипове получиха обща пазарна стойност от към $30 милиарда.
 Санкциите на Съединени американски щати подтикнаха промишленост за произвеждане на чипове на Китай
Санкциите на Съединени американски щати подтикнаха промишленост за произвеждане на чипове на Китай

Напрежението сред Вашингтон и Пекин трансформира международната промишленост за полупроводници на стойност 550 милиарда $

Ръстът на продажбите на Samsung компенсира по-слабата от предстоящото оперативна облага, отразяваща натиска върху маржовете от възходящата инфлация. Покачването на оперативната облага се забави до най-ниското си равнище от повече от две години, като за трите месеца до края на юни тя доближава $10,7 милиарда, се споделя в изказване на компанията.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР